Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Διατήρηση του βλέμματος στο εξωτερικό – Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

XA: Διατήρηση του βλέμματος στο εξωτερικό – Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

Σήμερα οι μετοχές της Έλαστρον και των Μύλων Κεπενού διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,24890 ευρώ και 0,04465 ευρώ καθαρό αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Η τάση που θα επικρατεί σήμερα στις αγορές του εξωτερικού αναμένεται να επηρεάσει ξανά την εγχώρια αγορά.
Οι αναλυτές περιμένουν ήπιο αρνητικό άνοιγμα, καθώς αυτή είναι η εικόνα των ευρωπαϊκών παραγώγων με τους επενδυτές να ανησυχούν για την οικονομική ανάπτυξη και το ρυθμό της νομισματικής σύσφιξης.
Στο εσωτερικό τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου των ΕΛΠΕ που ανακοινώνονται αύριο και αναμένονται πολύ ισχυρά μπορούν να τραβήξουν ξανά επενδυτικό ενδιαφέρον.
Στις 30 Αυγούστου ανακοινώνει και τα δικά της η Motor Oil και αναμένονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Σήμερα οι μετοχές της Έλαστρον και των Μύλων Κεπενού διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,24890 ευρώ και 0,04465 ευρώ καθαρό αντίστοιχα.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα αναμένεται να ανοίξουν οριακά στο κόκκινο καθώς οι ανησυχίες για το ρυθμό της νομισματικής σύσφιξης και την οικονομική ανάπτυξη συνεχίζουν να επηρεάζουν τις αγορές.

Euroxx
Ακολουθώντας τις διεθνείς αγορές, περιμένουμε το αρνητικό momentum να συνεχιστεί.

Beta
Δεν υπάρχουν πολλά να αλλάξουν τη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι τιμές ενέργειας παραμένουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διατηρώντας την επιφυλακτικότητα των επενδυτών στην Ευρώπη σε υψηλά επίπεδα.
Ωστόσο, η εγχώρια αγορά φαίνεται πιο ανθεκτική λόγω των επικείμενων ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου αλλά και των αυξανόμενων εσόδων από τον τουρισμό που παρέχουν κάποια αισιοδοξία.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 868,57 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 882 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 918 μονάδες.

Depolas
Ελεγχόμενες απώλειες καταγράφηκαν χθες σε Ευρώπη και ΗΠΑ εν μέσω χειρότερων των αναμενομένων μετρήσεων PMI που έδειξαν την υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας κυρίως στο κομμάτι των υπηρεσιών. Ο ΓΔΧΑ, έχει ελαφρώς υπεραποδόσει το τελευταίο διάστημα έναντι των Ευρωπαϊκών δεικτών βασιζόμενος σε καλά μέχρι τώρα εταιρικά αποτελέσματα και σε μία εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό, όπου έχει αναβαθμιστεί και η φετινή ανάπτυξη. Ωστόσο, η αρνητική επίπτωση στα λειτουργικά περιθώρια λόγω των συνθηκών μας οδηγεί σε μία περισσότερο συντηρητική στάση παρόλο που οι αποτιμήσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ακριβές. Στα σημερινά μάκρο περιλαμβάνονται οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Ιουλίου των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης