Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Εάν σας άδειασαν οι διακοπές το πορτοφόλι, ποιες μετοχές μπορούν να το ξαναγεμίσουν

Εάν σας άδειασαν οι διακοπές το πορτοφόλι, ποιες μετοχές μπορούν να το ξαναγεμίσουν
Η Alpha Αστικά Ακίνητα εξέπληξε την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 με την ανακοίνωση για διανομή μερίσματος 3,42 ευρώ ανά μετοχή
Σχετικά Άρθρα

Μία εβδομάδα με αρκετές αποκοπές μερισμάτων ξεκινάει τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, δίνοντας την ευκαιρία στους επενδυτές να γεμίσουν το πορτοφόλι τους.
Οι διανομές θα συνεχιστούν και το Σεπτέμβριο.
Αν και βρισκόμαστε προς το τέλος Αυγούστου τα μερίσματα συνεχίζονται και στις 24 Αυγούστου οι μετοχές της Έλαστρον και των Μύλων Κεπενού θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.
Η Έλαστρον μάλιστα θα δώσει καθαρό μέρισμα 0,2489 ευρώ με την τιμή της μετοχής να είναι στα 2,55 ευρώ, άρα η μερισματική απόδοση (καθαρή) είναι σχεδόν 10%.
Οι Μύλοι Κεπενού θα δώσουν καθαρό μέρισμα 0,04465 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 1,7%.
Στις 29 Αυγούστου οι μετοχές των Κλουκίνας Λάππας, διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0228 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό) που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση σχεδόν 4%.
Επίσης οι μετοχές της Πλαστικά Κρήτης θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 2,8%.
Χωρίς το δικαίωμα στην καταβολή του προμερίσματος ύψους 0,06475 ευρώ ανά μετοχή θα διαπραγματεύονται και οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ την ίδια μέρα, μία απόδοση της τάξης του 3,3%.
Οι διανομές μερισμάτων συνεχίζονται και το Σεπτέμβριο με την ΕΥΔΑΠ να κόβει τελικά, μετά από αρκετές αναβολές, το μέρισμα ύψους 0,28 ευρώ ανά μετοχή.
Η διοίκηση κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων χρήσης 2021, είχε αναφέρει πως εκτός το μέρισμα των 0,28 ευρώ ανά μετοχή, θα εξέταζε και τη διανομή πρόσθετου μερίσματος από κέρδη προηγούμενων χρήσεων, αλλά λόγω αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, η κίνηση αυτή πάει για αργότερα.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Alpha Αστικά Ακίνητα εξέπληξε την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 με την ανακοίνωση για διανομή μερίσματος 3,42 ευρώ ανά μετοχή.
Η μετοχή κλείδωσε στο +10% και στην τιμή κλεισίματος των 8,98 ευρώ η μερισματική απόδοση είναι 38% και είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των εταιρειών που έχουν ανακοινώσει πρόθεση ή έχουν ήδη κόψει μέρισμα.
Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου και σε εκείνη τη συνεδρίαση οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το σχετικό δικαίωμα.
Επίσης η αγορά αναμένεται και την ημερομηνία της επιστροφής κεφαλαίου της Phoenix Vega Mezz ύψους 0,0144 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε απόδοση 23% με βάση την τρέχουσα τιμή της μετοχής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης