Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Καμία αλλαγή στον MSCI Greece Standard

XA: Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Καμία αλλαγή στον MSCI Greece Standard
Οι αγορές του εξωτερικού θα καθορίσουν την τάση με την εικόνα των παραγώγων να δείχνει διαθέσεις συσσώρευσης γύρω από το χθεσινό κλείσιμο
Σχετικά Άρθρα

Μετά την πρόσφατη ανοδική κίνηση και ενόψει τριημέρου δεν αποκλείονται κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση, με τους αναλυτές να περιμένουν μία ήσυχη συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο.
Οι αγορές του εξωτερικού θα καθορίσουν την τάση με την εικόνα των παραγώγων να δείχνει διαθέσεις συσσώρευσης γύρω από το χθεσινό κλείσιμο.
Καμία έκπληξη χθες για τις ελληνικές μετοχές από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και παραμένουν 8 στον MSCI Greece Standard και συγκεκριμένα οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίος.

Eurobank Equities
Σήμερα αναμένεται μικτό άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης, καθώς οι αγορές κοιτούν μπροστά μετά τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Piraeus Securities
Το ενδιαφέρον θα είναι επικεντρωμένο για μία ακόμη φορά στον τραπεζικό κλάδο, ενώ παραμένουμε θετικοί για επιλεγμένες μη χρηματοοικονομικές εταιρείες όπως ΟΠΑΠ, Jumbo, Μυτιληναίος και Motor Oil.

Euroxx
Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση σήμερα με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Beta
Οι όγκοι συναλλαγών θα παραμείνουν χαμηλό λόγω τριημέρου.
Η θετική ψυχολογία στο εξωτερικό θα επηρεάσει τη σημερινή συνεδρίαση.
Καλά αποτελέσματα από Coc Cola και επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία όσων έχουν μείνει.
Περιμένουμε θετικό άνοιγμα και κλείσιμο σε οριακά υψηλότερα επίπεδα για το γενικό δείκτη.

Merit
Ο ΓΔ ενισχύθηκε κατά 0,83% και έκλεισε στις 882,77 μονάδες με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 866,80 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 866 και 829 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 927 μονάδες.

Depolas
Σε θετικό έδαφος έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ με την στήριξη της ΕΕΕ, αλλά και η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών μετοχικών δεικτών, ενώ στις ΗΠΑ οι μετοχές παρέδωσαν τα ενδοσυνεδριακά κέρδη.
Στο εσωτερικό, οι όγκοι συναλλαγών κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και οδηγούν σε περισσότερο επισφαλείς εκτιμήσεις για την βραχυπρόθεσμη πορεία.
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι η τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της MSCI δεν είχε αλλαγές για Ελλάδα.
Δεν αναμένουμε ουσιαστική διαφοροποίηση σήμερα, αλλά δεδομένου ότι το ΧΑ είναι κλειστό την Δευτέρα ενδεχομένως να υπάρξει μερική αυτονόμηση του ΓΔΧΑ. Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο τα μεγέθη πληθωρισμού Ιουλίου σε Γαλλία, Ισπανία και ο δείκτης τιμών εισαγωγών Ιουλίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης