Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Υποκλοπές και εξωτερικό κλίμα αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία της αγοράς

ΧΑ: Υποκλοπές και εξωτερικό κλίμα αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία της αγοράς
Δεν αποκλείεται οι απώλειες που κατέγραψε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής να έχουν συνέχεια σήμερα
Σχετικά Άρθρα

Η πολιτική αναταραχή μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση.
Επιπλέον οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων, αναμένεται να δώσουν μικτό άνοιγμα στην Ευρώπη, εξέλιξη που επίσης θα επηρεάσει.
Έτσι δεν αποκλείεται οι απώλειες που κατέγραψε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής να έχουν συνέχεια σήμερα.
Οι νέες μετοχές (7,42 εκατ. μετοχές) του ΟΠΑΠ οι οποίες προέκυψαν από την επανεπένδυση του μερίσματος, μπαίνουν σήμερα προς διαπραγμάτευση.

Eurobank Equities
Σήμερα περιμένουμε μικτό άνοιγμα στην Ευρώπη, καθώς η ανησυχία για τη ζημιά που προκαλεί ο υψηλός πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων κυριαρχεί.

Euroxx
Περιμένουμε πως η εσωτερική πολιτική αναταραχή θα επηρεάσει την αγορά σήμερα.

Beta
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να αφομοιώσει τα αποτελέσματα των εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η πολιτική ένταση και η αναγέννηση του σεναρίου για πρόωρες εκλογές θα επηρεάσουν αρνητικά.
Οι εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο αναμένονται σήμερα, ενώ η Coca Cola δημοσιεύει αποτελέσματα στις 11 Αυγούστου πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Depolas
Αυξημένες απώλειες καταγράφηκαν την Παρασκευή για τον ΓΔΧΑ, ενώ αντιθέτως Ευρώπη και ΗΠΑ κινήθηκαν μάλλον σταθεροποιητικά. Αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν τράπεζες και ΕΕΕ, η βραχυπρόθεσμη πορεία των οποίων ενδεχομένως να δώσει τον τόνο την τρέχουσα εβδομάδα. Στο εξωτερικό, βαρύτητα θα δοθεί στα μεγέθη του πληθωρισμού των ΗΠΑ (Τετάρτη), τα οποία θα επηρεάσουν αναλόγως την απόφαση της FED για το επίπεδο των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Σήμερα, ανακοινώνεται ο εγχώριος πληθωρισμός Ιουλίου. Στην παρούσα φάση, και δεδομένης της περιόδου, δεν προχωράμε σε αλλαγή του εκτιμώμενου βραχυπρόθεσμου εύρους τιμών για τον ΓΔΧΑ, το οποίο διατηρούμε μεταξύ 860-800 μονάδων. Ωστόσο, δεν αποκλείουμε και νέα ανοδική προσπάθεια αν το κλίμα στο εξωτερικό παραμείνει σταθεροποιητικό.

Μerit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, σημείa στήριξης οι 838 και 815 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 870 και 900 μονάδες.
Ο ΚΜΟ 200 ημερών είναι στις 884 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης