Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο

ΧΑ: Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου η Alpha Bank, ενώ αύριο πριν το άνοιγμα δημοσιεύει η Τράπεζα Πειραιώς.

Συσσώρευση με κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού περιμένουν για σήμερα οι αναλυτές.
Η πρόσφατη άνοδος θα μπορούσε να ενεργοποιήσει κάποιες ρευστοποιήσεις, σημειώνουν οι αναλυτές σε συνδυασμό και με τις εκτιμήσεις για πτωτικό άνοιγμα στις αγορές του εξωτερικού.
Από την άλλη, οι προσδοκίες για τα αποτελέσματα των τραπεζών θα μπορούσαν να διατηρήσουν την αγορά κοντά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών και κοντά στον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών, τον οποίο δοκίμασε χθες ο Γενικός Δείκτης.
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η Alpha Bank, ενώ αύριο πριν το άνοιγμα δημοσιεύει η Τράπεζα Πειραιώς.

Eurobank Equities
Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι πιθανές στη σημερινή συνεδρίαση καθώς και οι αγορές του εξωτερικού αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες λόγω των ανησυχιών για την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τη ανανέωση των ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Η ανοδική τάση θα μπορούσε να συνεχιστεί αν Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς δημοσιεύσουν αποτελέσματα τα οποία θα ξεπεράσουν της προσδοκίες για το πρώτο εξάμηνο, σήμερα και αύριο αντίστοιχα.
Ο ΟΤΕ ακολουθεί την Πέμπτη.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική , με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 866,82 μονάδες, σημεία στήριξης οι 815 και 794 μονάδες.
Σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα ανακοινώσει η Alpha Bank τα αποτελέσματα 2ου τριμήνου.

Depolas
Ο τραπεζικός κλάδος προσέφερε στήριξη χθες στον ΓΔΧΑ, ο οποίος κινήθηκε αυτόνομα ανοδικά. Οι διεθνείς αγορές κινήθηκαν σταθεροποιητικά, ενώ σήμερα και αύριο αναμένουμε και τις εξελίξεις γύρω από την επίσκεψη της κ. Πελόσι στην Ταιβάν ως μια νέα εστία έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Ο ΓΔΧΑ βρίσκεται στο άνω εκτιμώμενο εύρος για την περίοδο, ήτοι την περιοχή των 860 μονάδων. Αν και είναι πάντα πιθανό να δούμε υψηλότερες τιμές βραχυπρόθεσμα, παραμένουμε επιφυλακτικοί για την συνέχεια με το διεθνές κλίμα να έχει τον πρώτο λόγο για την κατεύθυνση. Σήμερα το απόγευμα ανακοινώνει το Β΄ τρίμηνο η ΑΛΦΑ, ενώ συνεχίζονται τα αποτελέσματα και στο εξωτερικό με σημαντικότερα εντός ημέρας των Caterpillar, Gilead στις ΗΠΑ. Παράλληλα, ανακοινώνουν δεικτοβαρείς εταιρίες στον DAX, όπως BMW και Infineon.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης