Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συνέχιση της ανοδικής κίνησης με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Τιτάν και Μυτιληναίος στο επίκεντρο

ΧΑ: Συνέχιση της ανοδικής κίνησης με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Τιτάν και Μυτιληναίος στο επίκεντρο
Οι τράπεζες μετά και τη χθεσινή σημαντική άνοδο θα παραμείνουν στο επίκεντρο και η αγορά χρειάζεται τη συμμετοχή τους στην ανοδική κίνηση για να πιάσει καλύτερα επίπεδα τιμών
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση του ανοδικού momentum με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει επιλεκτικό περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση.
Το ενδιαφέρον θα τραβήξουν οι μετοχές των Τιτάν και Μυτιληναίου, λόγω δημοσίευσης αποτελεσμάτων εξαμήνου.
Η Μυτιληναίος ανακοίνωσε πριν από λίγο καθαρά κέρδη 166 εκατ. ευρώ, σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Οι τράπεζες μετά και τη χθεσινή σημαντική άνοδο θα παραμείνουν στο επίκεντρο και η αγορά χρειάζεται τη συμμετοχή τους στην ανοδική κίνηση για να πιάσει καλύτερα επίπεδα τιμών.
Σημειώνεται πως χθες η FED αύξησε τα επιτόκια κατά 0,75%, όπως περίμεναν οι αναλυτές.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα καθώς οι προοπτικές για πιο αργή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της FED θα επηρεάσουν τις αγορές.

Euroxx
Παρακολουθώντας τις ξένες αγορές περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί με τις μετοχές των Μυτιληναίο και Τιτάν να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Γεμάτη μέρα με αποτελέσματα (Τιτάν, Μυτιληναίος) και ανακοινώσεων (επιτόκια, ΑΕΠ ΗΠΑ), και θα κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα το επενδυτικό ενδιαφέρον δίνοντας χώρο για συνέχιση της χθεσινής ανοδικής αντίδρασης.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική (bear market) με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 867,29
μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 823 και 815 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 840 και 867 μονάδες.
Οι Mytilineos και Titan Cement θα ανακοινώσουν σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου 6μηνου.

Depolas
Με θετικά πρόσημα έκλεισαν χθες ΓΔΧΑ και Ευρώπη, ενώ ανοδική εκτόνωση καταγράφηκε στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό δείκτη.
O κ. Παόυελ μετά την αναμενόμενη αύξηση του βασικού επιτοκίου (75μβ) ανέφερε ότι σε κάποιο σημείο ο ρυθμός αύξησης θα μειωθεί εν μέσω μακροοικονομικών στοιχείων που δείχνουν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας.
Άλλωστε, σήμερα ανακοινώνεται και η προχωρημένη μέτρηση του ΑΕΠ Β΄τριμήνου των ΗΠΑ καθώς και τα αντίστοιχα επίπεδα τιμών (Core PCE deflator) που ενδέχεται να επηρεάσουν ανάλογα.
Στο εσωτερικό, κλειδί για την βραχυπρόθεσμη πορεία του ΓΔΧΑ αποτελεί ο τραπεζικός δείκτης μετά και την χθεσινή άνοδο.
Αναμένουμε να συνεχιστεί η σημαντική συσχέτιση με τους Ευρωπαϊκούς μετοχικούς δείκτες. Ο Μυτιληναίος ανακοίνωσε αποτελέσματα Α΄εξαμήνου με τα ενοποιημένα EBITDA να είναι καλύτερα των εκτιμήσεων ανερχόμενα στα 293εκ. Ευρώ και 163εκ. Ευρώ στο Β΄τρίμηνο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο τομέας της ενέργειας συνεισέφερε 125εκ. Ευρώ EBITDA για το εξάμηνο. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν στα 166εκ ευρώ υπερδιπλάσια σε σχέση με το Α΄εξάμηνο του 2021.
Επιπλέον σήμερα, θα ανακοινώσει και ο Τιτάν με εκτιμώμενα EBITDA Β΄τριμήνου στα 85 εκ. ευρώ.
Μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο στην Ευρώπη η αρχική μέτρηση πληθωρισμού Ιουλίου στην Γερμανία και η καταναλωτική εμπιστοσύνη (Ιουλίου) στην Ευρώπη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης