Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Γιατί «κλειδώνει» για 4 συνεδριάσεις η μετοχή της ΚΡΕΚΑ – Ο ρόλος της doValue για το κούρεμα δανείων

Γιατί «κλειδώνει» για 4 συνεδριάσεις η μετοχή της ΚΡΕΚΑ – Ο ρόλος της doValue για το κούρεμα δανείων
Η τιμή της μετοχής από 0,1120 ευρώ που ήταν στις 15/7 έφτασε στα 0,23 ευρώ καταγράφοντας άνοδο άνω του 100% σε 4 συνεδριάσεις.
Για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση η μετοχή της ΚΡΕΚΑ έκλεισε στο limit up με καλούς όγκους συναλλαγών για τα δεδομένα της, αυξάνοντας τις φήμες για ενδεχόμενο deal με τα δάνειά της.
Η εταιρεία ήδη από τον ισολογισμό του 2021 που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάιο ενημέρωσε πως εντός του πρώτου τριμήνου του 2022 η doValue επικοινώνησε με τη διοίκηση της Εταιρείας για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της.
Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2021 ήταν 30,2 εκατ. ευρώ και ήταν όλος ληξιπρόθεσμος.

Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας βρίσκεται υπό τη διαχείριση της doValue Hellas.
Όπως αναφέρεται στον ισολογισμό ε ΚΡΕΚΑ είχε πολλές επαφές με την ανωτέρω εταιρεία στο παρελθόν για ρύθμιση των οφειλών της και είχε καταθέσει σχετική πρόταση, ωστόσο την τελευταία διετία οι συζητήσεις για πιθανή ρύθμιση των οφειλών παρέμειναν στάσιμες.
Εντός του πρώτου τριμήνου του 2022 η doValue Hellas επικοινώνησε εκ νέου με την διοίκηση της Εταιρεία για το θέμα της ρύθμισης των οφειλών της και συμφωνήθηκε η προετοιμασία ενός επικαιροποιημένου επιχειρηματικού σχεδίου από πλευράς της διοίκησης το οποίο όπως και τα προηγούμενα θα περιλαμβάνει πρόταση για διαγραφή οφειλών.
Η αναδιάρθρωση των ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρίας αποτελεί μοναδική λύση αυτήν τη στιγμή για τη διοίκηση της εταιρείας, αναφέρεται στον ισολογισμό.
Στην αγορά κυκλοφορούν σενάρια για το κούρεμα των δανείων και σε αυτές τις προσδοκίες αποδίδεται η άνοδος της μετοχής.
Κάποια σενάρια μιλάνε για κούρεμα 20 εκατ. ευρώ, να απομένουν δηλαδή 10 εκατ. ευρώ και αποδίδουν το ποσό αυτό ότι είναι πρόταση της εταιρείας στη doValue και άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η doValue αντιπροτείνει 15 εκατ. ευρώ κούρεμα και να μείνουν άλλα τόσα περίπου οφειλή.

Θα πρέπει να τονιστεί πως κάποιες εισηγμένες έχουν πετύχει σημαντικές διαγραφές δανείων, μέσω ανάλογων διαδικασιών.
Το κούρεμα θα μπορούσε να δώσει ανάσες στην εταιρεία, αλλά όπως αποτυπώνεται στον ισολογισμό, θα πρέπει να βελτιωθεί ο τζίρος, ώστε να ανατραπούν τα αρνητικά αποτελέσματα.
Η μείωση των τόκων θα βελτιώσει κάπως την εικόνα, ενώ η διαγραφή θα βελτιώσει τα ίδια κεφάλαια που το 2021 ήταν αρνητικά κατά 23,6 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον κάποιοι αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια συνεργασία με εταιρεία της Αττικής καθώς θεωρεί πως οι μονάδες της αξίζουν αρκετά περισσότερα από όσα δείχνει η αποτίμηση.
Η τιμή της μετοχής από 0,1120 ευρώ που ήταν στις 15/7 έφτασε στα 0,23 ευρώ καταγράφοντας άνοδο άνω του 100% σε 4 συνεδριάσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης