Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Μεταβλητότητα λόγω ΕΚΤ περιμένουν οι αναλυτές – Η ενεργειακή επάρκεια στην Ευρώπη δημιουργεί ανησυχίες

ΧΑ: Μεταβλητότητα λόγω ΕΚΤ περιμένουν οι αναλυτές – Η ενεργειακή επάρκεια στην Ευρώπη δημιουργεί ανησυχίες
Η επανεκκίνηση του Nord Stream έφερε μία ανακούφιση στις αγορές, αλλά οι μειωμένες ροές διατηρούν τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με την ενεργειακή επάρκεια στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

Στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αργότερα σήμερα, θα είναι στραμμένα όλα τα επενδυτικά βλέμματα με κάποιες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως μία πιο επιθετική πολιτική αύξησης επιτοκίων είναι πιθανή, έως και 0,5%.
Από την άλλη η επανεκκίνηση του Nord Stream έφερε μία ανακούφιση στις αγορές, αλλά οι μειωμένες ροές διατηρούν τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με την ενεργειακή επάρκεια στην Ευρώπη.
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις και η εγχώρια αγορά αναμένεται να έχει αυξημένη μεταβλητότητα.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Lamda μετά και την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Eurobank Equities
Οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις σήμερα, καθώς παρά την επανεκκίνηση του Nord Stream, η επενδυτική ψυχολογία παραμένει εύθραυστη αναφορικά με την επάρκεια ενέργειας στην Ευρώπη. 

Piraeus Securities
Η απόφαση της ΕΚΤ για το ύψος των επιτοκίων και οι εξελίξεις στον Nord Stream 1 θα είναι σήμερα στο επίκεντρο. Αν υποθέσουμε πως δε θα υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις και από τα δύο μέτωπα, θα περιμέναμε οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου και του χρηματοοικονομικού να συνεχίσουν να υπεραποδίδουν.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αργότερα σήμερα.

Beta
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην απόφαση της ΕΚΤ για το ύψος των επιτοκίων σήμερα.
Η μερική αποκατάσταση της ροής του Nord Stream μείωσε τις ανησυχίες σχετικά με την προμήθεια του φυσικού αερίου και οδήγησε σε άνοδο της αγορές.
Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται σήμερα με τις αγορές του εξωτερικού να υπαγορεύουν την κατεύθυνση της εγχώριας αγοράς.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική (bear market) με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 869,19 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 779 και 770 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 840 και 867 μονάδες. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της ΕΚΤ για το βασικό επιτόκιο, ενώ ξεκινά την λειτουργία του και ο αγωγός Nord Stream 1 που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας από τις 11 Ιουλίου για εργασίες συντήρησης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης