Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Διατήρηση της μεταβλητότητας με το βλέμμα στο εξωτερικό – Χωρίς το μέρισμα ο ΟΠΑΠ

XA: Διατήρηση της μεταβλητότητας με το βλέμμα στο εξωτερικό – Χωρίς το μέρισμα ο ΟΠΑΠ
Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στο εξωτερικό δε προσθέτουν μέχρι στιγμής στο ανοδικό σενάριο, αν και για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπια ανοδικό ξεκίνημα και πιθανότατα το Ελληνικό Χρηματιστήριο να ακολουθήσει
Σχετικά Άρθρα

Η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει στα χρηματιστήρια και θα συνεχίσει να επηρεάζει και την ελληνική αγορά, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν καθημερινά τα μαρκοοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην παγκόσμια οικονομία.
Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στο εξωτερικό δε προσθέτουν μέχρι στιγμής στο ανοδικό σενάριο, αν και για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπια ανοδικό ξεκίνημα και πιθανότατα το Ελληνικό Χρηματιστήριο να ακολουθήσει.
Σήμερα οι μετοχές του ΟΠΑΠ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,50 ευρώ (0,4750 ευρώ καθαρό) ανά μετοχή, ενώ στις 29 Ιουλίου θα γίνει και η αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου ύψους 0,90 ευρώ ανά μετοχή.
Από αύριο ξεκινάει η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Trust Ανδρομέδα και σήμερα η μετοχές διαπραγματεύονται για τελευταία μέρα μαζί με το δικαίωμα.

Eurobank Equities
Οι αγορές σήμερα ετοιμάζονται για ανοδικό άνοιγμα λόγω της υποχώρησης των ανησυχιών αναφορικά με μία πιο επιθετική πολιτική από τη FED και λόγω των ελπίδων για πακέτο στήριξης στην Κίνα.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο αυτήν την εβδομάδα με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις εξελίξεις με τον αγωγό Nord Stream 1.

Euroxx
Καθώς τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται στο εξωτερικό προσθέτουν στη διάθεση για αποφυγή ρίσκου, περιμένουμε οι ελληνικές μετοχές να παραμείνουν ευμετάβλητες.
Η αποκοπή του μερίσματος του ΟΠΑΠ θα προσθέσει λίγη πίεση.

Beta
Μία αντίδραση σήμερα αναμένεται μετά και τη θετική αντίδραση των αγορών του εξωτερικού την Παρασκευή, ωστόσο με χαμηλούς όγκους.
Η εγχώρια ειδησεογραφία παραμένει φτωχή.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική (bear market) με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 871,04 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 779 και 770 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 840 και 867 μονάδες.
Οι βασικοί καταλύτες της επόμενης εβδομάδας είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, όπως και η αντίδραση των αγορών την ερχόμενη Πέμπτη μετά την απόφαση της ΕΚΤ για αύξηση των επιτοκίων και η κατεύθυνση που θα δώσει η ΕΚΤ για τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης