Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θα παραμείνει υψηλή η μεταβλητότητα – Διατηρούνται οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη

ΧΑ: Θα παραμείνει υψηλή η μεταβλητότητα – Διατηρούνται οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη
Τα πρώτα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου στον χρηματοοικονομικό κλάδο που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων τόσο για τη JP Morgan όσο και για τη Morgan Stanley
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση της υψηλής μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές και στη σημερινή συνεδρίαση καθώς η εικόνα στις αγορές του εξωτερικού δεν έχει αλλάξει.
Οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για την πορεία της ανάπτυξης και του πληθωρισμού, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες και λόγω της πορείας της κινεζικής οικονομίας αλλά και της πολιτικής αστάθειας στην Ιταλία.
Τα πρώτα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου στον χρηματοοικονομικό κλάδο που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων τόσο για τη JP Morgan όσο και για τη Morgan Stanley.
Μία τεχνική αντίδραση θα μπορούσε να εκδηλωθεί στο Χ.Α. με επιλεκτικές τοποθετήσεις, αλλά η τελική τάση θα δοθεί από τις αγορές του εξωτερικού.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να ανοίξει υψηλότερα σήμερα αλλά με διατήρηση της μάχης εν μέσω και αυξημένης μεταβλητότητας καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τα μέτρα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας της Κίνας.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά να παραμείνει υπό πίεση σήμερα λόγω των πολιτικών προβλημάτων στην Ιταλία που αυξάνουν τις υπάρχουσες ανησυχίες για την πορεία των μάκρο και της ενεργειακής κρίσης.
Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να τραβήξει το επενδυτικό ενδιαφέρον ενόψει της αποκοπής του μερίσματος των 0,50 ευρώ ανά μετοχή τη Δευτέρα.

Euroxx
Οι αγορές αναμένεται να παραμείνουν επιφυλακτικές και η διαπραγμάτευση να βασιστεί στις ελπίδες και στις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία πιθανότατα να αυξήσουν τη μεταβλητότητα στις περιφερειακές αγορές.

Beta
Μία αντίδραση δικαιολογείται σήμερα μετά τη μεγάλη υποχώρηση, ωστόσο, το momentum θα καθοριστεί από τις αγορές του εξωτερικού καθώς η εγχώρια ειδησεογραφία είναι περιορισμένη.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική (bear market) με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 871,80 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 779 και 770 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 840 και 867 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης