Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Πιθανότητες αντίδρασης μετά τη χθεσινή βουτιά

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Πιθανότητες αντίδρασης μετά τη χθεσινή βουτιά
Πρεμιέρα για Dimand και εκκίνηση δημόσιας προσφοράς για το εταιρικό ομόλογο της Lamda
Σχετικά Άρθρα

Μετά το χθεσινό sell off το βλέμμα των επενδυτών θα παραμείνει στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού με την πιθανότητα αντίδρασης να είναι αυξημένη, όπως και η μεταβλητότητα.
Η αγορά δεν έχει σημαντικές εγχώριες ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση με το μόνο βραχυπρόθεσμο καταλύτη να είναι η ετυμηγορία της Fitch την Παρασκευή για την ελληνική οικονομία.
Σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση της Dimand στο Χρηματιστήριο με τιμή εκκίνησης τα 15 ευρώ ανά μετοχή, ενώ οι κάτοχοι μετοχών Motor Oil και Coca Cola στη λήξη της συνεδρίασης κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα, το οποίο αποκόπτεται αύριο (ΜΟΗ 0,70 ευρώ και EEE 0,71 ευρώ).
Επίσης από σήμερα ξεκινάει και η δημόσια προσφορά του ομολόγου της Lamda ύψους έως 230 εκατ. ευρώ και με εύρος απόδοσης 4,7% έως 5,20%.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν διάθεση αντίδρασης καθώς έχουν εμφανιστεί αγοραστές μετά τη χθεσινή βουτιά.

Piraeus Securities
Η αγορά θα μπορούσε να προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί βοηθούμενη από με χαμηλούς όγκος συναλλαγών.
Στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς βλέπουμε τη μετοχή της Μυτιληναίος να διαπραγματεύεται σε καλό σημείο εισόδου καθώς πιστεύουμε πως η εταιρεία είναι καλά προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στους κινδύνους των μάκρο και της ενέργειας διατηρώντας υγιείς προοπτικές κερδοφορίας.

Euroxx
Μετά το νέο χαμηλό 16 μηνών περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση ακολουθώντας τις ξένες αγορές.

Beta
Η μεταβλητότητα θα καθορίσει την πορεία της αγοράς και παρά τα υπερπουλημένα επίπεδα η τάση θα καθοριστεί από τις αγορές της Ευρώπης καθώς οι επενδυτές δείχνουν διάθεση αποφυγής ρίσκου μετά και την πορεία των τιμών του φυσικού αερίου.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική (bear market) με τον εκθετικό ΚΜΟ στις 877,43 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 770 και 740 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 810 και 820 μονάδες. Μια θετική ετυμηγορία της Fitch για το ελληνικό αξιόχρεο αποτελεί ενδεχομένως το μόνο θετικό καταλύτη που θα μπορούσε να συμβάλει στην αναβάθμιση της επενδυτικής ψυχολογίας στο ελληνικό χρηματιστήριο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης