Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές με χαμηλό τζίρο

XA: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές με χαμηλό τζίρο
Η επενδυτική ψυχολογία συνεχίζει να επηρεάζεται από τον πληθωρισμό και τις ανησυχίες για την ανάπτυξη με κάποιους αναλυτές να σημειώνουν πως η μεταβλητότητα θα παραμείνει μέχρι να φανούν σημάδια μείωσης του πληθωρισμού και απομάκρυνσης του σεναρίου της ύφεσης
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση της μεταβλητότητας σε υψηλά επίπεδα και πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές στη σημερινή συνεδρίαση, η τάση της οποίας θα δοθεί και πάλι από τις αγορές του εξωτερικού.
Η επενδυτική ψυχολογία συνεχίζει να επηρεάζεται από τον πληθωρισμό και τις ανησυχίες για την ανάπτυξη με κάποιους αναλυτές να σημειώνουν πως η μεταβλητότητα θα παραμείνει μέχρι να φανούν σημάδια μείωσης του πληθωρισμού και απομάκρυνσης του σεναρίου της ύφεσης.
Η Lamda θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά και την ανακοίνωση για επέκταση του εμπορικού στη Θεσσαλονίκη, ο ΑΔΜΗΕ λόγω της κόντρας όπως φαίνεται που υπάρχει με τη ΡΑΕ αλλά και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ λόγω γενικής συνέλευσης.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά καθώς η επενδυτική ψυχολογία επηρεάζεται ξανά από τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και της νομισματικής πολιτικής στην οικονομική δραστηριότητα.

Piraeus Securities
Πιστεύουμε πως για τη σημερινή συνεδρίαση η αγορά θα προσπαθήσει να κινηθεί σε θετικό έδαφος.
Παραμένουμε θετικοί για επιλεγμένες εταιρείες του μη χρηματοοικονομικού κλάδου με ισχυρή δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών και υψηλές μερισματικές αποδόσεις όπως ΟΠΑΠ, Jumbo και Motor Oil.

Euroxx
Η μεταβλητότητα αναμένεται να παραμείνει αυξημένη μέχρι να υπάρξει πειστική ένδειξη πως ο πληθωρισμός υποχωρεί, ο κίνδυνος της ύφεσης μετριάζεται και οι γεωπολιτικές ανησυχίες μειώνονται.

Beta
Οι χαμηλοί όγκου θα διατηρήσουν την αδυναμία της αγοράς καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής.
Περιμένουμε μία ακόμα επιφυλακτική συνεδρίαση καθώς η εγχώρια ειδησεογραφία δεν είναι υποστηρικτική για κάποια αποφασιστική κίνηση.

Depolas
Με αυξημένες απώλειες έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ εν μέσω μιας σταθεροποιητικής συνεδρίασης σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Η συσσώρευση συνεχίζεται στο εσωτερικό, αν και η εικόνα στους Ευρωπαϊκούς μετοχικούς δείκτες δεν διαφέρει πολύ. Ελλείψει θετικών εξελίξεων οι πιθανότητες να κινηθούμε χαμηλότερα σταδιακά αυξάνονται, με την περιοχή των 780-790 μονάδων να αποτελεί το κάτω όριο του εκτιμώμενου εύρους τιμών για την περίοδο.
Υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο διάστημα δεικτοβαρείς εταιρείες όπως ΟΤΕ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ίσως και η ΕΕΕ κόβουν μέρισμα.
Παράλληλα, σημειώνουμε ότι ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα μετά την έναρξη του πολέμου.
Στο κλείσιμο του ΧΑ ανακοινώνεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη (Conference Board) Ιουνίου (17:00) και ο δείκτης μεταποίησης Richmond Ιουνίου στις ΗΠΑ.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική. Ο ΚΜΟ200 ημερών είναι στις 895 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 815 και 820 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 851και 861 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης