Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Πρεμιέρα για την Μπλε Κέδρος

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Πρεμιέρα για την Μπλε Κέδρος
Η προσέγγιση των 850 μονάδων είναι μάλλον αναμενόμενη παρά το ανοδικό άνοιγμα που αναμένεται στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

Η πίεση που ασκήθηκε στις αγορές του εξωτερικού χθες, αναμένεται να επηρεάσει σήμερα την πορεία της εγχώριας αγοράς, λόγω της χθεσινής αργίας.
Οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για την πορεία του πληθωρισμού και της ανάπτυξης και ρευστοποιούν περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο.
Με τον γενικό δείκτη να έχει σταματήσει την Παρασκευή στις 862,55 μονάδες έχοντας απώλειες 2,72%, σήμερα η προσέγγιση των 850 μονάδων είναι μάλλον αναμενόμενη παρά το ανοδικό άνοιγμα που αναμένεται στην Ευρώπη.
Σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Μπλε Κέδρος στο Χρηματιστήριο με τιμή εκκίνησης τα 2,25 ευρώ ανά μετοχή. Ο συνολικός αριθμός μετοχών ανέρχεται στα 43,2 εκατ. τεμάχια.
Επιπλέον, οι μετοχές της Καρέλιας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 11 ευρώ ανά μετοχή, αλλά και οι μετοχές της Alpha Trust ΑΕΔΑΚ (0,34267 ευρώ ανά μετοχή). 

Eurobank Equities
Για τη σημερινή συνεδρίαση, παρά το αναμενόμενο θετικό άνοιγμα στην Ευρώπη, περιμένουμε πως οι ελληνικές μετοχές θα προσπαθήσουν να καλύψουν τη χθεσινή πτώση στις παγκόσμιες αγορές (λόγω και της αργίας) καθώς το σοκ του πληθωρισμού συνεχίζει να επηρεάζει.

Euroxx
Περιμένουμε πως η πίεση που έχει ασκηθεί στις ξένες αγορές θα επηρεάσει την εγχώρια αγορά σήμερα.

Beta
Αναμένεται μεταβλητότητα, ενώ η χθεσινή αρνητική ψυχολογία επικράτησε σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία.
Περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα ενώ οι επενδυτές θα τηρήσουν επιφυλακτική στάση ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων από τη FED για τα επιτόκια και τις οικονομικές προοπτικές.

Merit
Ο ΓΔ υποχώρησε κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ στις 887,09 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 860 και 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 870 και 880 μονάδες.

Depolas
Νέα σημαντική υποχώρηση καταγράφηκε στις διεθνείς αγορές κατά την διάρκεια της ελληνικής αργίας, ενώ συνεχίζουν ανοδικά και οι κρατικές ομολογιακές αποδόσεις με την ελληνική 10ετία να προσεγγίζει το 4,5%.
Στην συνεδρίαση της FED την Τετάρτη οι αγορές δεν αποκλείουν μια αύξηση ακόμη και 75μβ με τις εκτιμήσεις πλέον να μιλούν για 200μβ αύξηση στο βασικό επιτόκιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Η εβδομάδα ξεκινά με τους πωλητές να διατηρούν το πάνω χέρι.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΓΔΧΑ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος με τις πιθανότητες υποχώρησης προς την περιοχή των 830-820 μονάδων, σε πρώτη φάση, να αυξάνονται σημαντικά. Ακόμη και μεσοπρόθεσμα, η ορατότητα παραμένει χαμηλή.
Σήμερα δημοσιεύονται οι τιμές παραγωγού Μαΐου στις ΗΠΑ, ενώ σημειώνουμε ότι πάνω στις εκτιμήσεις ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός Μαΐου στη Γερμανία.
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι εκπνέουν τα τριμηνιαία παράγωγα συμβόλαια την Παρασκευή και η μεταβλητότητα αναμένεται να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης