Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αυξημένη μεταβλητότητα λόγω ΕΚΤ περιμένουν οι αναλυτές – Πτωτικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

ΧΑ: Αυξημένη μεταβλητότητα λόγω ΕΚΤ περιμένουν οι αναλυτές – Πτωτικά τα παράγωγα στην Ευρώπη
Έχουν επιστρέψει οι ανησυχίες για τον στασιμοπληθωρισμό και τα παράγωγα στην Ευρώπη κινούνται πτωτικά, εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά

Στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών στην Ευρώπη σήμερα και σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται μεταβλητότητα.
Επιπλέον, έχουν επιστρέψει οι ανησυχίες για τον στασιμοπληθωρισμό και τα παράγωγα στην Ευρώπη κινούνται πτωτικά, εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή, λόγω των πληροφοριών για κλείσιμο του deal, που όμως η διοίκηση είπε στο Bloomberg πως δεν έχει κάτι να ανακοινώσει, αλλά και στη ΔΕΗ η οποία χθες πιέστηκε ακόμα και σημαντικά χαμηλότερα των 6 ευρώ.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αρνητικό άνοιγμα ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τους κινδύνους στασιμοπληθωρισμού.

Piraeus Securities
Ενόψει της απόφασης της ΕΚΤ το επιλεκτικό ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχιστεί, οδηγούμενα από εταιρικές εξελίξεις (π.χ. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ/ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή) και από καλές προοπτικές ανάπτυξης κερδών παρά το περιβάλλον προκλήσεων (π.χ. ΕΛΠΕ και Motor Oil).

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα σήμερα ενόψει και της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Beta
Η διεθνής τάση εξακολουθεί να επηρεάζει την εγχώρια επενδυτική ψυχολογία διατηρώντας τους όγκους σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τη μεταβλητότητα σε υψηλά.
Το ενδιαφέρον σήμερα επικεντρώνεται στην απόφαση της ΕΚΤ αναφορικά με τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική πολιτική και η πορεία της αγοράς θα καθοριστεί από την πορεία των αγορών του εξωτερικού.
Οι εγχώριες εταιρικές εξελίξεις στο έργο του Ελληνικού (ΛΑΜΔΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ) και οι πιθανές δραστηριότητες στο κομμάτι των εξαγορών (ΤΕΝΕΡΓ) θα είναι στο επίκεντρο των επενδυτών.

Merit
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική και τον εκθετικό ΚΜΟ στις 887,34 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 890 και 880 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης