Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δεν προχωρούν σε νέα ΑΜΚ οι Ευρωσύμβουλοι – Τι θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. στη γενική συνέλευση

Δεν προχωρούν σε νέα ΑΜΚ οι Ευρωσύμβουλοι – Τι θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. στη γενική συνέλευση

Ερώτημα παραμένει αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη αναφορικά με το ακίνητο που επρόκειτο να πουλήσει εντός του 2022 με τίμημα πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ

Η ατζέντα της γενικής συνέλευσης των Ευρωσυμβούλων η οποία θα γίνει στις 30 Ιουνίου έχει θέμα τη λήψη απόφασης για υιοθέτηση πρόσφορων μέτρων για τη βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της εταιρείας.
Επιπλέον υπήρχε ως πληροφορία στην αγορά τους προηγούμενους μήνες πως η αύξηση κεφαλαίου που είχε κάνει να μην ήταν η τελευταία και να γινόταν και άλλη.
Ωστόσο, το Διοικητικό Συμβούλιο θα ενημερώσει ότι πλέον δεν είναι απαραίτητη η λήψη οποιουδήποτε μέτρου για την βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Εταιρίας, καθώς μετά την λήξη της χρήσεως του 2021 και μετά την απολύτως επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου η οποία είχε εγκριθεί από την Α’ Επαναληπτική Τακτική Γ.Σ. της 12.7.2021 και υλοποιήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, δεν υφίστανται πλέον οι λόγοι οι οποίοι σύμφωνα με το άρθρο 119 του Ν. 4548/2018 καθιστούσαν αναγκαία την υιοθέτηση πρόσφορων μέτρων για την βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Εταιρίας.

Κανένα μέτρο

Έτσι το διοικητικό συμβούλιο θα εισηγηθεί την μη λήψη οποιουδήποτε μέτρου.
Επίσης αναφορικά με τις αμοιβές της διοίκησης για το 2022 θα ανέλθουν στο ποσό των 280 χιλ. ευρώ από 230 χιλ. ευρώ το 2021.
Ερώτημα παραμένει αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη αναφορικά με το ακίνητο της εταιρείας, το οποίο σύμφωνα με παρουσίαση που είχε κάνει η εταιρεία σε θεσμικούς κατά τη διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου, επρόκειτο να πουλήσει εντός του 2022 με τίμημα πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ.
Η εισηγμένη σύμφωνα πάντα με όσα είχε αναφέρει αναμένει ισχυρή βελτίωση των μεγεθών στα επόμενα χρόνια με το τζίρο να φτάνει το 2022 στα 5,2 εκατ. ευρώ και το 2023 στα 6,9 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 0,96 εκατ. ευρώ και 1,29 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Οι εκτιμήσεις για την πορεία των μεγεθών «απλώνονταν» μέχρι και τη χρήση 2025!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης