Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Η Motor Oil στο επίκεντρο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Η Motor Oil στο επίκεντρο
Η συνεδρίαση της ΕΚΤ και τα νεότερα για τον πληθωρισμό θα απασχολήσουν τους επενδυτές αυτήν την εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα

Συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης στις αγορές της Ευρώπης και την Ελλάδα περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα να είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την προσεχή Πέμπτη και στα μηνύματα που θα στείλει η Κριστίν Λαγκάρντ, αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων και τις αγορές ομολόγων.
Η Motor Oil δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο και αύριο θα ενημερώσει τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης.
Οι μέσες εκτιμήσεις περιμένουν ισχυρά αποτελέσματα λόγω ανάκαμψης της ζήτησης και ισχυρών περιθωρίων.
Περιμένουν EBITDA 144 εκατ. ευρώ

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με ανοδικές τάσεις καθώς οι επενδυτές αναλαμβάνουν εκ νέου κάποιο ρίσκο ενόψει των ανακοινώσεων της ΕΚΤ την προσεχή Πέμπτη.

Piraeus Securities
Σημαντικά μακροοικονομικά ανακοινώνονται αυτήν την εβδομάδα (ΑΕΠ αύριο και πληθωρισμός την Πέμπτη).
Σε εταιρικό επίπεδο η Motor Oil δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα μετά το κλείσιμο και η αγορά περιμένει ισχυρά αποτελέσματα με τους επενδυτές να εστιάζουν τις προοπτικές λόγω του δυνατού περιβάλλοντος διύλισης.

Optima Bank
Η Motor Oil θα είναι στο επίκεντρο σήμερα καθώς δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς, ενώ οι ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων (ΑΕΠ πρώτου τριμήνου αύριο και πληθωρισμός Μαΐου την Πέμπτη) θα τραβήξουν επίσης τα βλέμματα των επενδυτών αυτήν την εβδομάδα.

Euroxx
Καθώς η ανάπτυξη παραμένει υγιής και με ήπιες τοποθετήσεις από τους επενδυτές περιμένουμε πως η αγορά θα διατηρήσει την ανοδική της αντίδραση.

Beta
Οι αγορές θα παραμείνουν εξαρτημένες από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αυτήν την Παρασκευή, ειδικά αφού ο πληθωρισμός στην Ευρώπη αποτέλεσε σοκ για πολλούς λόγω του υψηλού ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα.
Η ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη και η Κριστίν Λαγκάρντ θεωρείται πως θα επιβεβαιώσει το τέλος της αγοράς ομολόγων αυτόν τον μήνα και την πρώτη αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο.
Καθώς τα γεγονότα αυτά θα λάβουν χώρα προς το τέλος της εβδομάδας περιμένουμε η αγορά να κινηθεί σταθεροποιητικά με κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Merit
H μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική με τον εκθετικό ΚΜΟ στις 887,09 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 890 και 880 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ έκλεισε σε θετικό έδαφος εν μέσω ενός σχετικά σταθεροποιητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές παρόλες τις διακυμάνσεις.
Συνολικά, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε μία εύθραυστη ισορροπία με την εβδομάδα να ξεκινά, ωστόσο, με θετικές διαθέσεις εν μέσω περαιτέρω άρσης περιορισμών στην Κίνα, τα οποία οδήγησαν σε κέρδη σήμερα το πρωί.
Στα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας έχουμε το εγχώριο ΑΕΠ Α΄ τριμήνου αύριο, το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό ΑΕΠ την Τετάρτη, την συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και τον πληθωρισμό Μαΐου των ΗΠΑ την Παρασκευή, όπου και πιθανότατα να αποτελέσει την βάση για τις κρίσιμες αποφάσεις της FED στις 15 Ιουνίου.
Για τον ΓΔΧΑ, δημιουργείται περαιτέρω ανοδικό περιθώριο βραχυπρόθεσμα προς την περιοχή των 930 μονάδων, αλλά οι εξελίξεις θα επισφραγίσουν την βιωσιμότητα της όποιας κίνησης. Στον αντίποδα, οι πρώτες στηρίξεις εντοπίζονται στην ζώνη των 880-870 μονάδων.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα ανακοινώνει το Α΄ τρίμηνο η ΜΟΗ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης