Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τέλος το Lansdowne από τον ΟΛΠ – Ποιος αγόρασε το 2,5% της εισηγμένης

Τέλος το Lansdowne από τον ΟΛΠ – Ποιος αγόρασε το 2,5% της εισηγμένης

Το fund ουσιαστικά είχε πάρει απόφαση εδώ και μήνες να αποεπενδύσει από την Ελλάδα, ενώ ήταν γνωστό και για τις μεγάλες θέσεις short που είχε σε ελληνικές μετοχές

Μετά από χρόνια κατάφερε να αποεπενδύσει από τον ΟΛΠ το fund Lansdowne πουλώντας στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης 19 Μαΐου το τελευταίο 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα πούλησε 640.000 μετοχές στην τιμή των 16,28 ευρώ ανά μετοχή, με τη συνολική αξία του πακέτου να ανέρχεται στα 10,42 εκατ. ευρώ.
Το fund ουσιαστικά είχε πάρει απόφαση εδώ και μήνες να αποεπενδύσει από την Ελλάδα, ενώ ήταν γνωστό και για τις μεγάλες θέσεις short που είχε σε ελληνικές μετοχές, αλλά ούτε και αυτές οι θέσεις φαίνεται να του χάρισαν χρήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το fund Helikon αγόρασε το πακέτο μετοχών και το οποίο στις 15 Νοεμβρίου 2021 είχε ανακοινώσει πως είχε ξεπεράσει το 5% και συγκεκριμένα κατείχε 5,376% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.
Το εν λόγω fund έχει σημαντική παρουσία στο ελληνικό χρηματιστήριο και πληροφορίες ανέφεραν πως ήθελε να αυξήσει τη θέση στο μεγάλο λιμάνι λόγω των καλών θεμελιωδών μεγεθών.
Πρόσφατα ανακοίνωσε επίσης το Helikon πως ξεπέρασε το 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Ελέγχει επίσης το 6,4% της ΔΕΗ, το 5,2% της Τράπεζας Πειραιώς και το 5,9% της Phoenix Vega Mezz.
Αυτές οι συμμετοχές έχουν γνωστοποιηθεί μέσω του Χρηματιστηρίου καθώς είναι πάνω από 5%, οπότε υπήρχε η υποχρέωση γνωστοποίησης.
Σημειώνεται πως η μετοχή του ΟΛΠ είχε μείνει αρκετά πίσω και πριν μερικούς μήνες παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα η μετοχή υποχωρούσε με μεγάλους όγκους.
Μόλις άρχισε να κυκλοφορεί στην αγορά πως το fund Lansdowne μηδένισε η μετοχή κατέγραψε σημαντική άνοδο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης