Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης από τις αγορές του εξωτερικού – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

ΧΑ: Προς αναζήτηση κατεύθυνσης από τις αγορές του εξωτερικού – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Η κατάσταση παραμένει ακόμα ρευστή, καθώς οι ανησυχίες για στασιμοπληθωρισμό αυξάνονται

Μετά τις μεγάλες απώλειες που έγραψαν χθες οι ελληνικές μετοχές, σήμερα η αγορά θα προσπαθήσει να αναζητήσει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες αναμένεται να κινηθούν ανοδικά.
Η κατάσταση παραμένει ακόμα ρευστή, καθώς οι ανησυχίες για στασιμοπληθωρισμό αυξάνονται, αλλά η μείωση των επιτοκίων από την Κίνα, μπορεί να δώσει μία ανοδική αντίδραση.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές που πιέστηκαν σημαντικά και συγκεκριμένα οι τράπεζες, καθώς και η Cenergy η οποία ανακοίνωσε πολύ καλά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο.
Σημειώνεται πως σήμερα λήγουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σειράς Μαΐου. 

Eurobank Equities
Οι αγορές του εξωτερικού αναμένεται να αντιδράσουν ανοδικά σήμερα λόγω της βελτιωμένες επενδυτικής ψυχολογίας καθώς η Κίνα εξέπληξε κάνοντας μείωση επιτοκίων.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση ακολουθώντας την τάση από τις αγορές του εξωτερικού.

Piraeus Securities
Λόγω έλλειψης σημαντικών κινήσεων στο εξωτερικό, περιμένουμε μία ήπια ανάκαμψη σήμερα. Μυτιληναίος, Motor Oil και Jumbo (παρά τις παγκόσμιες ανησυχίες για τον κλάδο λιανικής, η Jumbo έχει ανθεκτικό μοντέλο κατά την άποψή μας) θα ήταν οι μετοχές που προτιμούμε για σήμερα.
Επίσης θα περιμέναμε μία ανοδική αντίδραση στις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου λόγω των εκτιμώμενων καλών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου (Eurobank, Εθνική και Alpha Bank) την επόμενη βδομάδα αλλά και της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI με την προσθήκη της Εθνικής.

Βeta
Μία τεχνική αντίδραση δικαιολογείται σήμερα καθώς είναι η αγορά τεχνικά υπερπουλημένη.
Σημειώνεται πως τα συμβόλαια του Μαΐου λήγουν σήμερα.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 887,54 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 850 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 860 και 870 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης