Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Γιώργος Βελέντζας (αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος FFG): Οι τρεις λόγοι που εξαγόρασαν το 51% των ΚΑΕ οι Ελβετοί - Η μεγαλύτερη ξένη επένδυση στα 5 χρόνια ύφεσης της Ελλάδος

Γιώργος Βελέντζας (αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος FFG): Οι τρεις λόγοι που εξαγόρασαν το 51% των ΚΑΕ οι Ελβετοί - Η μεγαλύτερη ξένη επένδυση στα 5 χρόνια ύφεσης της Ελλάδος
Τις προσεχείς μέρες το management των ΚΑΕ θα έχει συνάντηση στο εξωτερικό με τον ελβετικό όμιλο Dufry προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για την στρατηγική που θα ακολουθηθεί στα ΚΑΕ.
Οι Ελβετοί θα διατηρήσουν το ελληνικό μάναντζμεντ στα ΚΑΕ με τη συμμετοχή των κ.Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και Γιώργου Βελέντζα.  
Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Βελέντζα αναπληρωτή διευθύνοντα σύβουλο του ομίλου Folli Follie και γενικό διευθυντή της εξαγορασθείσης επιχείρισης ο ελβετικός όμιλος για 3 λόγους εξαγόρασε τα ΚΑΕ.
Πρώτον, λόγω της μεγάλης διάρκειας σύμβασης παραχώρησης του αφορολογήτου με το ελληνικό Δημόσιο.
Δεύτερον, για την υγιή εικόνα των ΚΑΕ που κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα των πιο κερδοφόρων ελληνικών επιχειρήσεων ενώ βρίσκεται παγκοσμίως στην τρίτη θεση στο ταξιδιωτικό λιανικό εμπόριο και ο τρίτος λόγος είναι γιατί ο ελβετικός όμιλος  Dufry αποβλέπει στην επέκταση του travel retail μέσω των ΚΑΕ στη Μεσόγειο, που αποτελεί τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό του κόσμου.
Η εξαγορά του 51% των ΚΑΕ έναντι 201 εκατ. ευρώ είναι η μεγαλύτερη εξαγορά σε αξία που γίνεται  στη διάρκεια της πενταετούς ύφεσης στην Ελλάδα και αποδεικνύει την αξία του management του ομίλου Folli Follie να προσελκύει ξένους επενδυτές όπως έγινε και με τον όμιλο της Fosun πέρυσι. Στατιστικά ειναι η δεύτερη σε αξία στο ΧΑ καθώς  η  μεγαλύτερη εξαγορά ήταν η πώληση του 75% της Παπαστράτος στην Philip Morris International έναντι 371 εκατ. ευρώ τον Μάιο του 2003.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης