Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Συνεδρίαση μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό – Συνεδρίαση μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές
Μετά το πρόσφατο sell off οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να προσπαθήσουν να αντιδράσουν όπως δείχνουν τα παράγωγα
Σχετικά Άρθρα

Το κλίμα στις αγορές έχει διαταραχθεί και στελέχη της αγοράς σημειώνουν πως οι επενδυτές ρευστοποιούν περιουσιακά στοιχεία χωρίς να διαλέγουν.
Έτσι παρατηρείται πτώση παντού και αυτό το sell off στις αγορές του εξωτερικού θα συνεχίσει να επηρεάζει και την εγχώρια αγορά.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα προσπαθούν να κινηθούν ήπια ανοδικά σήμερα μετά και τη χθεσινή πτώση, αλλά οι αναλυτές περιμένουν για την εγχώρια αγορά μία συνεδρίαση μεταβλητότητας.
Σημειώνεται πως ο γενικός δείκτης έχει συμπληρώσει έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις με αθροιστικές απώλειες 7,12%.

Euroxx
Περιμένουμε η τάση των αγορών του εξωτερικού να συνεχίσει να δίνει τον τόνο στην εγχώρια αγορά με κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις να εκδηλώνονται.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά και τα αμερικανικά παράγωγα δείχνουν αντίδραση μετά το χθεσινό sell off, αλλά περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι αναφορικά με την ικανότητα των τραπεζών να σχεδιάσουν μία ήπια προσγείωση.

Beta
Καθώς οι ξένες αγορές συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας

Merit
Ο Γενικός δείκτης υποχώρησε για 3η μέρα κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 889,82 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 850 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 880 και 890 μονάδες.

Depolas
Νέο sell off καταγράφηκε χθες σε Ευρώπη και ΗΠΑ με τις τεχνολογικές μετοχές να πρωταγωνιστούν και πάλι εν μέσω πλούσιων αποτιμήσεων.
Αντίστοιχα, υποχώρησε και ο ΓΔΧΑ προς την κρίσιμη ζώνη των 850-830 μονάδων.
Με αυτή την εικόνα που εμφανίζουν οι διεθνείς αγορές, τα μεγέθη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που αναμένονται αύριο λαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς θα έχουμε μια πρώτη ένδειξη για το ενδεχόμενο αυτός να έχει ήδη κορυφωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Σήμερα ανακοινώνονται τα μεγέθη για τον εγχώριο πληθωρισμό Απριλίου με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν για άνοδο 8,9% σε ετήσια βάση.
Εκτιμούμε ότι η προαναφερόμενη περιοχή του ΓΔΧΑ δεν θα παραδοθεί εύκολα στους πωλητές και σημειώνουμε ότι οι εγχώριες αποτιμήσεις σε πολλές περιπτώσεις ενσωματώνουν σημαντικό discount έναντι ομοειδών εισηγμένων που συνθέτουν τους βασικούς διεθνείς δείκτες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης