Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Motor Oil και Ελλάκτωρ στο επίκεντρο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Motor Oil και Ελλάκτωρ στο επίκεντρο
Η συμφωνία Motor Oil-Ελλάκτωρ και η προαιρετική δημόσια πρόταση των Ολλανδών θα βάλουν τις δύο μετοχές στο επίκεντρο, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένονται σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και η απόφαση του οίκου MSCI για την αναδιάρθρωση των δεικτών
Σχετικά Άρθρα

Πτωτικό άνοιγμα αναμένεται για το ελληνικό χρηματιστήριο καθώς οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά όπως δείχνουν τα παράγωγα.
Οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία του πληθωρισμού και την επίδραση των μέτρων νομισματικής σύσφιξης στην οικονομική ανάπτυξη.
Η συμφωνία Motor Oil-Ελλάκτωρ και η προαιρετική δημόσια πρόταση των Ολλανδών θα βάλουν τις δύο μετοχές στο επίκεντρο, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένονται σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και η απόφαση του οίκου MSCI για την αναδιάρθρωση των δεικτών.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ξεκινήσουν την εβδομάδα πτωτικά καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον πληθωρισμό, τη σύσφιξη της νομισματικής πολίτικής και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Piraeus Securities
Η νέα εβδομάδα είναι πλούσια σε εταιρικά νέα, αρχίζοντας με τη συμφωνία Motor Oil-Ελλάκτωρ και στη συνέχεια με σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου την Πέμπτη (Τράπεζα Πειραιώς, Τιτάν, ΟΤΕ, Coca Cola, ΕΛΠΕ) και τις αποφάσεις αργά το βράδυ της ίδιας μέρας από τον MSCI (Εθνική και Μυτιληναίος θα είναι στο επίκεντρο λόγω πιθανής εισόδου).

Optima Bank
Η συμφωνία Ελλάκτωρ-Motor Oil θα τραβήξει την προσοχή των επενδυτών σήμερα, ενώ η ατζέντα είναι γεμάτη από εταιρικά γεγονότα (ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου από ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Πειραιώς, Coca Cola, Titan στις 12 Μαΐου) και την ίδια μέρα δημοσιεύεται η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI (υποψήφιες για εισαγωγή οι μετοχές των Εθνική και Μυτιληναίου)

Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα καθώς η διάθεση αποφυγής ρίσκου συνεχίζεται.
Motor Oil και Ελλάκτωρ θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Beta
Παρά τις θετικές ειδήσεις σε επίπεδο συμφωνιών, η εγχώρια αγορά θα επηρεαστεί από την αρνητική ψυχολογία των αγορών του εξωτερικού.
Η προσδοκία διατήρησης του πληθωρισμού και η επιβράδυνση της ανάπτυξης είναι οι βασικότερες ανησυχίες που οδήγησαν σε sell off.

Merit
Ο Γενικός δείκτης υποχώρησε για 2η μέρα κάτω από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 890,37 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 860 και 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 880 και 890 μονάδες.

Depolas
Η υπάρχουσα ανησυχία για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας με ταυτόχρονη αύξηση του πληθωρισμού έχει υποχρεώσει τις αγορές σε πτώση και έχει οδηγήσει σε σημαντική άνοδο τις ομολογιακές αποδόσεις σε όλη την καμπύλη.
Ο ΓΔΧΑ προσεγγίζει ταχύτατα κρίσιμα σημεία ισορροπίας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Η περιοχή των 850-830 μονάδων ενδέχεται να ενεργοποιήσει τους αγοραστές σε πρώτη φάση, ενώ η επιτυχία ανακοπής της πτώσης θα εξαρτηθεί και από το διεθνές περιβάλλον.
Ορισμένοι τίτλοι ήδη εμφανίζονται με ελκυστικές αποτιμήσεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι προοπτικές οδηγούν κατά κύριο λόγο.
Σε αυτό το πλαίσιο αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί αυτή την εβδομάδα στα μεγέθη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη το βράδυ θα έχουμε τις ανακοινώσεις για τις μετοχικές αλλαγές στους δείκτες MSCI. Σήμερα, στο επίκεντρο θα βρεθεί και η ομιλία Πούτιν.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης