Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Προσωρινή αναστολή για Ελλάκτωρ και Motor Oil μετά το δημοσίευμα του bankingnews.gr

Προσωρινή αναστολή για Ελλάκτωρ και Motor Oil μετά το δημοσίευμα του bankingnews.gr
Εκτός διαπραγμάτευσης τέθηκαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ και της Motor Oil
Σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης τέθηκαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ και της Motor Oil, μετά το δημοσίευμα του bankingnews.gr που αναφέρει ότι οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης πουλάνε το 30% του Ελλάκτωρ στην Motor Oil του Ομίλου Βαρδινογιάννη και μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις από τις διοικήσεις των εταιρειών. 

Η ανακοίνωση του ΧΑ

Σε ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου αναφέρεται: Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλονται προσωρινά από σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, η διαπραγμάτευση των χρηματοπιστωτικών μέσων των εταιρειών ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. & ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς των κινητών αξιών των ως άνω εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πιθανή υλοποίηση της συναλλαγής. Αναστέλλονται επίσης προσωρινά και τα Παράγωγα Προϊόντα και ο Δανεισμός επί των μετοχών των ανωτέρω εταιριών.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα του bankingnews.gr

Οι εταιρίες Kiloman και Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη πούλησαν το 30% του Ελλάκτωρ στην Motor Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη έναντι 190 εκατ ευρώ ή 1,80 ευρώ ανά μετοχή αναφέρονται από διάφορες πηγές.
Οι εφοπλιστές κατέχουν 104,46 εκατ μετοχές Χ 1,80 ευρώ = 190 εκατ ευρώ ενώ επένδυσαν 131 εκατ ευρώ δηλαδή κέρδος 60 εκατ ευρώ περίπου.

Ωστόσο ερωτηθείς ο Αλέξανδρος Εξάρχου εκπρόσωπος των εφοπλιστών και των εταιριών Kiloman και Greenhill επισήμανε ότι "δεν σχολιάζουμε, εάν προκύψει ή δεν προκύψει κάποια συμφωνία θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, για την ώρα ουδέν σχόλιο"

Τι υποστηρίζουν οι φήμες

Οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης πούλησαν το 30% του Ελλάκτωρ στο όμιλο Βαρδινογιάννη, εν προκειμένω στην Motor Oil έναντι 190 εκατ ή 1,80 ευρώ ανά μετοχή με βάση φήμες που ωστόσο ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν οι εφοπλιστές που δηλώνουν "ουδέν σχόλιο".
Το deal αυτό σημειώθηκε μετά την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι εφοπλιστές να αγοράσουν το ποσοστό του Ελλάκτωρ που κατείχε η Reggeborgh.
Συγκεκριμένα υπέβαλλαν γραπτή πρόταση για να εξαγοράσουν το 30% του Ελλάκτωρ από την Reggeborgh έναντι 1,50 με 1,55 ευρώ ανά μετοχή.
Ωστόσο η Reggeborgh απέρριψε την πρόταση.

Ακολούθως η πλευρά Βαρδινογιάννη υπέβαλλε πρόταση στην ομάδα των εφοπλιστών να αγοράσει το ποσοστό που κατέχουν στον Ελλάκτωρ έναντι 190 εκατ ή 1,80 ευρώ ανά μετοχή…

Οι εφοπλιστές ήταν αγοραστές αλλά αντιμετώπιζαν την άρνηση της Reggeborgh

Οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης εδώ και πολλούς μήνες αγόραζαν μετοχές του Ελλάκτωρ και έφθασαν να ελέγχουν το 30% με 31% της εταιρίας.
Απέναντι τους είχαν την Reggeborgh η οποία αρνείτο ακόμη και μια συνάντηση... μέχρις ότου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άρχισε να ερευνά τον Ελλάκτωρ και την Reggeborgh και κατέληξε σε ένα πόρισμα 100 σελίδων σοκ - κόλαφο για την ολλανδική πλευρά.
Μετά από αυτό το σημαντικό γεγονός ο Holterman της Reggeborgh άρχισε να ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με τους εφοπλιστές.
Τότε ο Μπάκος και Καυμενάκης υπέβαλλαν πρόταση... για να αγοράσουν το 30% της Reggeborgh στον Ελλάκτωρ έναντι 156 εκατ ευρώ ή 1,50 με 1,55 ευρώ ανά μετοχή.
Η πρόταση αυτή που υποβλήθηκε γραπτώς και επίσημα στους Ολλανδούς μετά από εξέταση δύο εβδομάδων απορρίφθηκε.
Έκτοτε υπήρξαν άλλες ζυμώσεις που κατέληξαν στα τελευταία δεδομένα... που ωστόσο ακόμη αποτελούν φήμες γιατί δεν υπάρχει ακόμη deal...

Τι θα συμβεί στο μέλλον;

Αυτό που θα συμβεί στο μέλλον είναι ότι... τα καλύτερα έπονται.
Οι εφοπλιστές ενδιαφέρονται πολύ για την Ελλάδα και κάτι ετοιμάζουν...
Ο Βαρδινογιάννης και η Motor Oil αποκτάει σημαίνοντα ρόλο στην ενέργεια γιατί τον ενδιαφέρει η ΕΛΤΕΧ Άνεμος, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή... θα εστιάσει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Για την κατάληξη του Ελλάκτωρ... είναι αντιληπτό τι θα συμβεί... αυτό που υποστηρίζει το bankingnews εδώ και καιρό...
Ποιος θα είναι ο ρόλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ;
Λίαν συντόμως πολλά σημαντικά και ενδιαφέροντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης