Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων περιμένουν οι αναλυτές
Τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων, οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της χώρας, οι προσδοκίες για είσοδο εταιρειών στον MSCI, αλλά και οι πληροφορίες για deals κρατούν ζωντανό το επενδυτικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα

Η επενδυτική ψυχολογία στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα συχνά η εγχώρια αγορά να διαφοροποιείται από την τάση που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού και να έχει καλύτερη απόδοση.
Τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων, οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της χώρας, οι προσδοκίες για είσοδο εταιρειών στον MSCI, αλλά και οι πληροφορίες για deals κρατούν ζωντανό το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Μάλιστα η χθεσινή ανοδική κίνηση συνδυάστηκε και με αυξημένο τζίρο παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα.
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν μεταβλητότητα με διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων, χωρίς να αποκλείουν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών εκεί που υπάρχουν σημαντικές υπεραξίες.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχιστούν με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω και του Πάσχα να είναι πιθανές.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ήπια ανοδικά σήμερα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και τις τελευταίες οικονομικές εκτιμήσεις του ΔΝΤ.

Beta
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχιστεί στηρίζοντας τα τρέχοντα επίπεδα και τους όγκους συναλλαγών.

Merit
H μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ είναι ανοδική προς το παρόν, καθώς συνεχίζει να κινείται υψηλότερα από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 887,60 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 900 και 890 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 930 και 940 μονάδες.
H Space Hellas θα ανακοινώσει σήμερα τα ετήσια αποτελέσματα για τη χρήση 2021.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ διατήρησε και χθες τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με πρωταγωνιστές τους τίτλους που είναι υποψήφιοι για την είσοδο τους στον MSCI Standard Index.
Παράλληλα, αυξημένα κέρδη καταγράφηκαν και στους μετοχικούς δείκτες των ΗΠΑ.
Συνολικά, τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν και η επενδυτική κοινότητα επικεντρώνει το ενδιαφέρον στην πορεία του πολέμου και των σχετικών εξελίξεων, και στα μεγέθη του πληθωρισμού.
Προς αυτή την κατεύθυνση, η τελευταία μέτρηση του ΔΤΚ Μαρτίου της Ευρωζώνης αύριο είναι σημαντική, αν και δεν περιμένουμε εκπλήξεις.
Στο εσωτερικό, ενεργή είναι η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση που διαγράφεται από τις αρχές Μαρτίου και συγκεκριμένα τις 790 μονάδες ΓΔΧΑ.
Από την άλλη, οι ομολογιακές αποδόσεις σκαρφαλώνουν σταθερά με την ελληνική 10ετία να φλερτάρει πλέον με το 3%, γεγονός που περιορίζει τα ανοδικά περιθώρια των μετοχών.
Για τον λόγο αυτό δίνουμε αυξημένη βαρύτητα σε συγκεκριμένες επιλογές.
Συνεχίζονται τα εταιρικά αποτελέσματα στο εξωτερικό με την P&G και Tesla να ανακοινώνουν σήμερα (η 2η μετά την συνεδρίαση).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης