Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Νευρικότητα περιμένουν οι αναλυτές με τα αποτελέσματα να διαμορφώνουν την τάση

ΧΑ: Νευρικότητα περιμένουν οι αναλυτές με τα αποτελέσματα να διαμορφώνουν την τάση
Πριν το άνοιγμα της αγορά δημοσιεύει αποτελέσματα η Τέρνα Ενεργειακή, λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της Motor Oil
Σχετικά Άρθρα

Σταθεροποιητικό αναμένεται το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών σύμφωνα με την εικόνα που δείχνουν τα παράγωγα, εξέλιξη που θα μπορούσε να βοηθήσει την εγχώρια αγορά να διατηρήσει το ανοδικό της momentum και να διατηρήσει τις αποδόσεις που έχει δώσει στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και οι πληροφορίες για deals στηρίζουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις και διατηρούν σε καλά επίπεδα το τζίρο, όπως φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι ακολουθούν οι αργίες για το Πάσχα των Καθολικών.
Από την άλλη οι πληθωριστικές πιέσεις, το lockdown στη Σαγκάη, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι πληθωριστικές πιέσεις αναμένεται να επηρεάσουν την επενδυτική ψυχολογία.
Η  Ελλάκτωρ δημοσιεύει αποτελέσματα πριν το άνοιγμα της αγοράς.
H Μotor Oil θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς δημοσίευσε χθες μετά το κλείσιμο αποτελέσματα χρήσης, τα οποία ήταν αυξημένα έναντι του 2020, αλλά χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Η Jumbo επίσης θα παραμείνει στο επίκεντρο καθώς συμπλήρωσε τρεις ανοδικές συνεδριάσεις και από την αρχή του έτους ενισχύεται σχεδόν 22%.
Η διοίκηση ανακοίνωσε αγορές ιδίων μετοχών και δημοσίευσε ατζέντα για γενική συνέλευση στις 5 Μαΐου όπου θα αποφασιστεί και διανομή μερίσματος.

Eurobank Equities
Η συναλλακτική δραστηριότητα χθες ήταν η υψηλότερη των τελευταίων 10 συνεδριάσεων ξεπερνώντας τα 90 εκατ. ευρώ.
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να παραμείνει νευρική καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τον πληθωριστικό κίνδυνο και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Piraeus Securities
Περιμένουμε το θετικό momentum στην εγχώρια αγορά να συνεχιστεί.
Επαναδιατυπώνουμε ως κορυφαίες μας επιλογές τις μετοχές των Motor Oil και Jumbo μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα και τις υψηλές μερισματικές αποδόσεις.

Beta
Το θετικό momentum και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις ίσως μπορέσουν να βοηθήσουν την αγορά να δοκιμάσει τις 930 μονάδες.
Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και οι επικαιροποιήσεις των προοπτικών στηρίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον παρά τα αρνητικά μηνύματα από τον πληθωρισμό και την αύξηση του γεωπολιτικού κινδύνου.

Depolas
Κέρδη για 4η συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε ο ΓΔΧΑ, ενώ ελαφρώς αρνητικά κινήθηκαν Ευρώπη και ΗΠΑ παρόλο που ο πληθωρισμός Μαρτίου χωρίς τρόφιμα και ενέργεια στην τελευταία κινήθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων.
Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών εμφάνισε η ΜΟΗ κυρίως λόγω τιμών των προϊόντων πετρελαίου, αλλά και λόγω αύξησης του όγκου πωλήσεων κατά 13,80%.
Τα EBITDA του έτους διαμορφώθηκαν στα 489,6εκ ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 202,4εκ ευρώ.
Η διοίκηση θα προτείνει συνολικό μέρισμα 0,90ευρώ/μτχ εκ των οποίων το 0,20ευρώ/μτχ έχει ήδη δοθεί.
Η εισηγμένη παραμένει σταθερά μία από τις top επιλογές μας. Οι αυξημένες μερισματικές αποδόσεις λειτουργούν θετικά στην παρούσα φάση δεδομένου ότι και οι αποτιμήσεις δείχνουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου.
Πάραυτα, το διεθνές κλίμα θα επηρεάσει εν τέλει την μεσοπρόθεσμη πορεία στο ΧΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης