Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω Wall Street – Jumbo και Motor Oil στο επίκεντρο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω Wall Street – Jumbo και Motor Oil στο επίκεντρο
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι εταιρείες που ανακοινώνουν αποτελέσματα για τη χρήση 2021
Σχετικά Άρθρα

Η χθεσινή πτώση των αγορών στις ΗΠΑ, οδηγεί τα παράγωγα των ευρωπαϊκών δεικτών σημαντικά χαμηλότερα σήμερα, με τους αναλυτές να σημειώνουν πως οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αποφύγουν να αναλάβουν κίνδυνο σήμερα.
Οι αυξήσεις των αποδόσεων στα ομόλογα αλλά και οι πληθωριστικές πιέσεις αναμένεται να επηρεάσουν την επενδυτική ψυχολογία.
Το άνοιγμα του Χ.Α. αναμένεται σε χαμηλότερα επίπεδα.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι εταιρείες που ανακοινώνουν αποτελέσματα για τη χρήση 2021.
Συγκεκριμένα η Jumbo ανακοινώνει πριν το άνοιγμα και η Motor Oil μετά το κλείσιμο.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι αγορές να παρασυρθούν λόγω της διάθεσης για αποφυγή ρίσκου μετά και τη χθεσινή πτώση στις ΗΠΑ, με τις αυξανόμενες αποδόσεις να τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό να αναγκάζουν σε επαναξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων.

Euroxx
Περιμένουμε πως η διάθεση για ρίσκο θα οδηγήσει την αγορά με τους όγκους να είναι χαμηλοί καθώς πλησιάζουμε προς το Πάσχα των Καθολικών.

Optima Bank
Σήμερα, η Jumbo πριν το άνοιγμα και η Motor Oil μετά το κλείσιμο θα δημοσιεύσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για τη χρήση 2021.

Beta
Για σήμερα περιμένουμε μία ακόμα ανοδική συνεδρίαση με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο σε μία σειρά από εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα όπως της Motor Oil, της Jumbo και αύριο της Ελλάκτωρ πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Merit
H μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ είναι θετική προς το παρόν, καθώς συνεχίζει να κινείται υψηλότερα από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 886,15 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 900 και 890 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 920 και 930 μονάδες.

Depolas
Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν νέες σημαντικές πιέσεις εν μέσω συνεχιζόμενης ανόδου των ομολογιακών αποδόσεων με το 10ετές να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2018 στο 2,82%.
Κλειδί για τις επόμενες μέρες θα αποτελέσει η πορεία του τραπεζικού κλάδου καθώς έχει υπεραποδόσει του Ευρωπαϊκού EuroStoxx Banks κατά περίπου 6% από την 1η Μαρτίου, γεγονός που θεωρείται, ωστόσο, απόλυτα δικαιολογημένο.
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα μετά την συνεδρίαση δημοσιεύει τα αποτελέσματα Δ΄ τριμήνου η ΜΟΗ.
Επιπλέον, βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στις ανακοινώσεις πληθωρισμού Μαρτίου στις ΗΠΑ, ενώ εντός των εκτιμήσεων κινήθηκε ο πληθωρισμός Μαρτίου στην Γερμανία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης