Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Σε αποτελέσματα και ξένες αγορές το βλέμμα

ΧΑ: Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Σε αποτελέσματα και ξένες αγορές το βλέμμα
Οι αναλυτές για σήμερα περιμένουν ότι η αγορά θα προσπαθήσει να παραμείνει πάνω από τις 900 μονάδες αν και αναμένονται κάποιες πιέσεις λόγω της εκτιμώμενης πορείας των αγορών του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται με παράλληλες διανομές καλών μερισμάτων από τη μία και οι πληθωριστικές πιέσεις με το γεωπολιτικό ρίσκο από την άλλη, διατηρούν την αγορά σε μία διάθεση επιλεκτικών τοποθετήσεων και ήπιων κινήσεων.
Οι αναλυτές για σήμερα περιμένουν ότι η αγορά θα προσπαθήσει να παραμείνει πάνω από τις 900 μονάδες αν και αναμένονται κάποιες πιέσεις λόγω της εκτιμώμενης πορείας των αγορών του εξωτερικού.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εισηγμένες που ανακοινώνουν αποτελέσματα.
Αύριο πριν το άνοιγμα της αγοράς ανακοινώνει η Jumbo και θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη την ίδια μέρα, ενώ μετά το κλείσιμο δημοσιεύει η Motor Oil.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αφομοιώσει όσα ειπώθηκαν στο forum των Δελφών και να παραμείνει πάνω από τις 900 μονάδες.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι από την αύξηση των αποδόσεων, τις πληθωριστικές πιέσεις και το γεωπολιτικό ρίσκο.

Optima Bank
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να παραμείνει και αυτή την εβδομάδα οδηγούμενη από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ οι επενδυτές θα εστιάσουν την προσοχή τους στα ετήσια αποτελέσματα της Motor Oil (12/4), της Jumbo (12/4), της Ελλάκτωρ (13/4), της Τέρνα Ενεργειακής (14/4) και του ΑΔΜΗΕ (15/4).

Beta
Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω της αρνητικής επενδυτικής ψυχολογίας που επικρατεί στο εξωτερικό θα μπορούσαμε να δούμε σήμερα και άρα ένα πισωγύρισμα της αγοράς.

Merit
H μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ είναι θετική προς το παρόν, καθώς συνεχίζει να κινείται υψηλότερα από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 885,63 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 890 και 880 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 910 και 920 μονάδες.

Depolas
Στο εσωτερικό, εντός των εκτιμήσεων καταγράφηκε η επαναλαμβανόμενη λειτουργική κερδοφορία της ΔΕΗ, η οποία διαμορφώθηκε στα 872 εκ ευρώ σωζόμενη από το καθετοποιημένο μοντέλο λειτουργίας μιας και η δαπάνη για φυσικό αέριο πενταπλασιάστηκε το Δ΄ τρίμηνο φτάνοντας τα 457 εκ ευρώ.
Παράλληλα, σημαντική ήταν και η συρρίκνωση του ενοποιημένου καθαρού χρέους στα 1,85 δισ ευρώ λόγω και της ΑΜΚ.
Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες συνεδριάσεις στο ΧΑ καθώς ενδέχεται να κρίνουν την βραχυπρόθεσμη τάση.
Αναμένουμε νέα σταδιακή αύξηση της μεταβλητότητας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης