Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Ήπια ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές με την τάση να έρχεται από το εξωτερικό

XA: Ήπια ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές με την τάση να έρχεται από το εξωτερικό
Σημειώνεται πως οι μετοχές της Autohellas διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα
Σχετικά Άρθρα

Η πορεία των αγορών της Ευρώπης θα καθορίσει και σήμερα την πορεία της εγχώριας αγοράς με τους αναλυτές να περιμένουν ένα ήπια ανοδικό ξεκίνημα.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν εκτός από τις τράπεζες, οι μετοχές της Lamda μετά τη χθεσινή ενημέρωση, ενώ ο χαμηλός τζίρος των τελευταίων εβδομάδων εμποδίζει τη διάχυση του όποιου ενδιαφέροντος σε περισσότερες μετοχές.
Η διοίκηση της Lamda στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη έστειλε σύμφωνα με αναλυτές ένα κάπως αισιόδοξο μήνυμα λόγω της βελτιωμένης εικόνας του 2021 και της ισχυρής ζήτησης για το Ελληνικό και επανέλαβε την εκτίμηση για εισροές 200 εκατ. ευρώ από το ελληνικό μέσα στο 2022.
H εισαγωγή της Lamda Malls στο ΧΑ μετατέθηκε για το πρώτο εξάμηνο του 2023.
Σημειώνεται πως οι μετοχές της Autohellas διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,46 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,7%.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχιστούν.

Eurobank Equities
Οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν ελαφρώς υψηλότερα σήμερα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα σχόλια αξιωματούχων της FED και των νέων κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Beta
Η συσσώρευση είναι το επικρατέστερο σενάριο για σήμερα καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής.

Merit
Ο ΓΔ ξεπέρασε χθες τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 885,63 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 880 και 870 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.

Depolas
Οι αγορές αναζητούν θετικούς καταλύτες για να καταφέρουν να συνεχίσουν ανοδικά μιας και τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν και οι ομολογιακές αποδόσεις συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.
Στο εσωτερικό, βασικό καταλύτη αποτελούν οι διανομές κερδών των εισηγμένων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι σημαντικές.
Πιθανή είναι η προσπάθεια ανοδική διάσπασης της περιοχής των 900 μονάδων τις επόμενες συνεδριάσεις, αλλά η βιωσιμότητας της κίνησης είναι υπό αμφισβήτηση.
Σήμερα, δημοσιεύεται ο εγχώριος πληθωρισμός Μαρτίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης