Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Quest και Lamda στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού – Quest και Lamda στο επίκεντρο
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιοι επιλεκτικό ενδιαφέρον, ενώ οι κυρώσεις στη Ρωσία και οι επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων συνεχίζουν να απασχολούν τους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση της υψηλής μεταβλητότητας χωρίς να αποκλείονται νέες απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση αναμένουν οι αναλυτές.
Το βλέμμα θα παραμείνει στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού και η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών θα καθορίσει και το πρόσημο της ελληνικής αγοράς.
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιοι επιλεκτικό ενδιαφέρον, ενώ οι κυρώσεις στη Ρωσία και οι επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων συνεχίζουν να απασχολούν τους επενδυτές.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των Quest και Lamda που ανακοίνωσαν αποτελέσματα.
Της Quest χαρακτηρίζονται εξαιρετικά με υψηλό τζίρο, αρνητικό καθαρό δανεισμό και καλές προοπτικές, ενώ της Lamda είναι επηρεασμένα από μεγάλα κέρδη λόγω αποτίμησης του Ελληνικού.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα από τις αγορές του εξωτερικού.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αρνητικό άνοιγμα λόγω των ανησυχιών για τις αυξήσεις επιτοκίων που θα μπορούσαν να πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη, ενώ οι επενδυτές προσπαθούν να αφομοιώσουν τα πλάνα της FED για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής ενόψει νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

Beta
Η αρνητική ψυχολογία στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών θα μπορούσε να επηρεάσει τη σημερινή πορεία της αγοράς.
Αποτελέσματα και ειδησεογραφία θα μπορούσαν με μετριάσουν τις πιέσεις.

Merit
H τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 885,57 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 880 και 870 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.

Depolas
Κυριάρχησαν χθες τα αρνητικά πρόσημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ καθώς τα πρακτικά της FED επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες για αυξημένη πιθανότητα ανόδου των επιτοκίων κατά 50μβ με ταυτόχρονη συρρίκνωση του ισολογισμού της κεντρικής τράπεζας ενδεχομένως με ρυθμό που στην καλύτερη θα επιβραδύνει σοβαρά την οικονομία.
Στο εσωτερικό, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων με την Lamda να καταγράφει EBITDA Δ΄τριμήνου στα 14εκ ευρώ κοντά στα επίπεδα του αντίστοιχου τριμήνου του 2019.
Κατά τα άλλα, καμία ουσιαστική διαφοροποίηση δεν καταγράφεται στην συνολική εικόνα του ΓΔΧΑ.
Η πρώτη στήριξη του εν λόγω δείκτη τοποθετείται στα επίπεδα των 850-840 μονάδων, ενώ η περιοχή των 900 μονάδων παραμένει ακόμα ένα κρίσιμο ανοδικό όριο στην παρούσα φάση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης