Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ακολούθησε από απόσταση τις ξένες αγορές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ακολούθησε από απόσταση τις ξένες αγορές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ξεκάθαρα πτωτική η σημερινή μέρα και προς το τέλος πήγαμε σε χαμηλά ημέρας, αφού και οι αγορές της Ευρώπης αύξαναν σημαντικά τις απώλειες. Βέβαια, νομίζουμε πως πήγαμε αρκετά καλύτερα αφού για παράδειγμα είχαμε τη μισή ποσοστιαία πτώση έναντι του DAX ή του CAC.

ΑΚΙΝΗΤΑ: Αναστάτωση έχει προκληθεί λόγω του πλαφόν που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, στα ενοίκια (3%). Αναρτήσεις στα social media από υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών ακινήτων δείχνουν πως έχουν σοβαρές αντιδράσεις και μάλιστα τα σχόλιά τους είναι καυστικά. Έντονη η αντίδραση από Premia, δείτε και σχετικό ρεπορτάζ στη στήλη μας. Από την άλλη μαθαίνουμε πως ο υπουργός μίλησε για εξαιρέσεις. Αναμένουμε λεπτομέρειες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Φτάνουν στα αφτιά μας κάποιες πληροφορίες που λένε ότι μερικοί εισηγμένοι προσπαθούν να μη δείξουν μέρος των μεγάλων κερδών που είχαν το 2021. Δε μας φαίνεται παράξενη αυτή η πληροφορία. Έχουμε και στο παρελθόν παραδείγματα.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αν κρίνουμε από την πορεία της μετοχής μάλλον θα πρέπει να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι δεν ενθουσίασε το business plan. Εμείς θα πούμε και κάτι για την εξαγορά που ανακοίνωσε πως μάλλον είναι τσιμπημένη η τιμή, καθώς βρίσκεις brokers που έχουν κάνει ανάλογη παραγωγή και μάλλον δεν αξίζουν 10 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Δεν μπορούμε να πούμε πως είδαμε αξιόλογη πίεση στη μετοχή που να μεταφράζεται σε απογοήτευση λόγω αποτελεσμάτων. Από τα σχόλια των αναλυτών μάλλον είναι ικανοποιημένοι από τα EBITDA και τις εκτιμήσεις που έδωσε η διοίκηση. Όπως γράψαμε και στο πρωινό μας σχόλιο, τα αποτελέσματα μπορούν να διαβαστούν και θετικά και αρνητικά.

Θα αυξηθεί σημαντικά η λιγνιτική παραγωγή είπε ο Πρωθυπουργός. Αν δείτε τζίρο και ζημιές από τις μονάδες το 2021 μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερες το 2022. Στα 7,74 ευρώ και στο -1,40%

ΟΠΑΠ: Εμφανέστατη η προσπάθεια στις τελευταίες συνεδριάσεις να δει καλύτερα επίπεδα τιμών. Στα 13,62 ευρώ και στο +0,74%

ΟΤΕ: Παρά το πτωτικό κλίμα κινήθηκε διαφορετικά και πήγε υψηλότερα αν και στο τέλος την πίεσαν κάπως. Στα 17,20 ευρώ και στο 0,12%

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Προχθές έκανε όγκο 82 τεμάχια και σήμερα έκανε πακέτο 82 τεμαχίων στα 300 ευρώ ανά μετοχή. Μάλλον μέθοδος 6 που σημαίνει ότι κάποιος έμεινε ανοικτός. Έτσι μαζεύτηκαν σήμερα αρκετά κομμάτια και πήγε μέχρι τα 2,94 ευρώ η μετοχή και στο +7,30%.

INTRACOM: Έχει μεθαύριο γενική συνέλευση με βασικό θέμα τη διανομή δωρεάν μετοχών σε στελέχη. Ουσιαστικά θα τυπωθούν 7,6 εκατ. νέες μετοχές και θα διανεμηθούν με όρους που θα καθορίσει η διοίκηση αφού θα λάβει σχετική έγκριση. Οι μετοχές αντιστοιχούν στο 10% του συνόλου των μετοχών. Δεν είναι και λίγες… Επίσης ο Δημήτρης Θεοδωρίδης του Σάββα θα είναι νέο μέλος στο Δ.Σ.

ΒΥΤΕ: Δυνατή από το ξεκίνημα της συνεδρίασης και έδωσε καλή κίνηση παρά τη συνολική πορεία της αγοράς. Πιο ελκυστική η αποτίμηση σε σύγκριση με άλλες του κλάδου. Στα 3,3450 ευρώ και στο +6,19%.

ΙΛΥΔΑ: Προεξοφλεί η αγορά θετικά αποτελέσματα.

ΕΚΤΕΡ: Αξιοπρόσεκτη η πτωτική κίνηση της μετοχής καθώς συνοδεύτηκε από καλό όγκο. Τα υψηλά κόστη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στις κατασκευαστικές. Η συγκεκριμένη βέβαια παίρνει προσεκτικά έργα αλλά φανταζόμαστε πως επηρεάζεται και αυτή.

ΑΣΤΑΚ: Με άνοδο σήμερα και καλό όγκο για τα δεδομένα της αν και το μεγαλύτερο μέρος έγινε με μία πράξη. Στα 8,38 ευρώ και στο +2,20%.

AS COMPANY: Κλείνει τις πληγές του πολέμου σιγά-σιγά.

ΚΤΗΛΑ: Με όγκο και σήμερα και καλή άνοδο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης