Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Εκτιμήσεις για κίνηση προς τις 900 μονάδες – Διαπραγματεύσεις και αποτελέσματα στο επίκεντρο

tags :
ΧΑ: Εκτιμήσεις για κίνηση προς τις 900 μονάδες – Διαπραγματεύσεις και αποτελέσματα στο επίκεντρο
Στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να συζητηθεί και το σχέδιο στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών με 2 δισ. ευρώ από την Κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επενδυτές για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων και έτσι το άνοιγμα των ευρωπαϊκών μετοχών αναμένεται θετικό, όπως δείχνουν και τα παράγωγα.
Αυτή η εξέλιξη εκτιμάται από τους εγχώριους αναλυτές πως θα επηρεάσει και το ελληνικό χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα να περιμένουν ανοδικό άνοιγμα και κίνηση προς της 900 μονάδες.
Στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να συζητηθεί και το σχέδιο στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών με 2 δισ. ευρώ από την Κυβέρνηση.
Πληθωρισμός, υψηλές τιμές ενέργειας και ανατιμήσεις, επηρεάζουν αρνητικά από την άλλη την επενδυτική ψυχολογία.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι εισηγμένες που δημοσιεύουν αποτελέσματα χρήσης 2021.
Αύριο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει η ΔΕΗ και η Eurobank Equities σημειώνει πως περιμένει επαναλαμβανόμενα EBITDA 852 εκατ. ευρώ το 2021 και 226 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο και είναι σύμφωνο με την εκτίμηση της διοίκησης.
Η Euroxx περιμένει EBITDA 849,1 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 6,3 εκατ. ευρώ.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να πιάσει τις 900 μονάδες, διατηρώντας το βλέμμα της στις διεθνείς εξελίξεις.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές αναλύουν τις εξελίξεις και είναι σε αναμονή ειδήσεων αναφορικά με τον επερχόμενο νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Optima Bank
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να διατηρηθεί και αυτήν την εβδομάδα οδηγούμενη από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ οι επενδυτές αναμένεται να στρέψουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα των ΔΕΗ (5/4), Lamda (6/4) και Quest (6/4) αλλά στην παρουσίαση του business plan της Τράπεζας Πειραιώς (6/4).

Piraeus Securities
Παρά την περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα σήμερα με τους επενδυτές να εστιάζουν στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στην επίδραση από τις υψηλές τιμές ενέργειας.

Beta
Η συσσώρευση ίσως επικρατήσει σήμερα με τους επενδυτές να εστιάζουν στα αποτελέσματα χρήσης 2021 και στις προοπτικές του 2022.
Οι υψηλές τιμές ενέργειας ίσως επηρεάσουν την πορεία της αγοράς.

Merit
Ο ΓΔ ξεπέρασε τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 885,43 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 880 και 870 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης