Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Η ένταση Ρωσίας-Ουκρανίας στο επίκεντρο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Η ένταση Ρωσίας-Ουκρανίας στο επίκεντρο
Τα βαριά χαρτιά θα παραμείνουν στο επίκεντρο και ειδικά οι τράπεζες, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ειδήσεις ή εταιρικά αποτελέσματα που θα μπορούσαν να βάλουν συγκεκριμένες μετοχές στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

Η έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις και μάλλον η νέα αύξηση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας διατηρεί τις ανησυχίες των επενδυτών σε υψηλά επίπεδα.
Οι αναλυτές περιμένουν σήμερα υποχώρηση της αγοράς, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με την τελική τάση να έρχεται από τις αγορές του εξωτερικού.
Τα βαριά χαρτιά θα παραμείνουν στο επίκεντρο και ειδικά οι τράπεζες, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ειδήσεις ή εταιρικά αποτελέσματα που θα μπορούσαν να βάλουν συγκεκριμένες μετοχές στο επίκεντρο.
Η Μοτοδυναμική, από τις μικρότερες εταιρείες, ανακοίνωσε αποτελέσματα, τα οποία δεν είναι ικανοποιητικά αν συγκριθεί το εννεάμηνο με το σύνολο της χρήσης.
Επίσης αποτελέσματα εξαμήνου ανακοίνωσε και η Επίλεκτος, η οποία παρά τη σημαντική αύξηση πωλήσεων δε μπόρεσε να βελτιώσει την τελική γραμμή.

Euroxx
Μετά τη λήξη του τριμήνου περιμένουμε περισσότερες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω της αύξησης της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί χαμηλότερα σήμερα λόγω της αρνητικής ψυχολογίας που επικρατεί στις αγορές της Ευρώπης καθώς η ειδησεογραφία παραμένει μικτή και δεν υπάρχουν σημάδια μείωσης της έντασης στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Piraeus Securities
Λόγω των ανησυχιών αναφορικά με την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων παγκοσμίως, οι επενδυτές μπορεί να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν κάποια από τα πρόσφατα κέρδη σήμερα.

Beta
Φαίνεται πως η επιφυλακτικότητα λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων παραμένει υψηλή και οι επενδυτές ίσως τηρήσουν στάση αναμονής καθώς τα μηνύματα δεν είναι θετικά για αύξηση του ρίσκου.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 885,38 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 870 και 860 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.

Depolas
Τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν και δυσκολεύουν τις βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις καθώς ξεκινά το 2ο τρίμηνο του έτους.
Ο ΓΔΧΑ έχει καλύψει το έδαφος από την 2η ημέρα του πολέμου και το επικρατέστερο σενάριο είναι να συνεχιστούν οι ταλαντώσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Συνολικά, παραμένουμε θετικοί ως προς τις επενδυτικές μας επιλογές διατηρώντας ωστόσο και την απαιτούμενη ρευστότητα.
Βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στον πληθωρισμό Μαρτίου της Ευρωζώνης και στα στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ καθώς έχουμε εισέλθει σε περίοδο αύξησης των επιτοκίων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης