Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση και κινήσεις ωραιοποίησης περιμένουν οι αναλυτές – Στις διαπραγματεύσεις το βλέμμα

ΧΑ: Συσσώρευση και κινήσεις ωραιοποίησης περιμένουν οι αναλυτές – Στις διαπραγματεύσεις το βλέμμα
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο όπως και οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακής μετά τη χθεσινή πορεία και τις φήμες για διάθεση μετοχών
Σχετικά Άρθρα

Αν και πριν από δύο συνεδριάσεις φάνηκε φως στο τούνελ των διαπραγματεύσεων, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη με αποτέλεσμα να επανέλθει η νευρικότητα στις αγορές.
Για σήμερα η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα συνεχίσει να απασχολεί τους επενδυτές με τους αναλυτές να αναμένουν κινήσεις συσσώρευσης χωρίς να αποκλείουν και κάποια ωραιοποίηση αποτιμήσεων λόγω λήξης του πρώτου τριμήνου του 2022.
Μετά από ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα για το 2022 αλλά και μία δυνατή υποχώρηση λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το Ελληνικό Χρηματιστήριο υποχωρεί 0,97% από την αρχή του έτους.
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο όπως και οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακής μετά τη χθεσινή πορεία και τις φήμες για διάθεση μετοχών.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει σήμερα λόγω μικτών τάσεων στις αγορές του εξωτερικού καθώς οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι αναφορικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Euroxx
Περιμένουμε κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης λόγω λήξης πρώτου τριμήνου με τις τράπεζες να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Η αγορά θα προσπαθήσει να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα νέα αναφορικά με την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας

Beta
Τελευταία συνεδρίαση του πρώτου τριμήνου με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να έχει απώλειες 0,97% από την αρχή του έτους.
Κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένονται ενώ οι επενδυτές θα ακολουθούν την ειδησεογραφία αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική (bearmarket), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 885,43 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 870 και 860 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 890 και 900 μονάδες.
Η Μοτοδυναμική θα ανακοινώσει σήμερα 31/3 τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2021.

Depolas
Στο επίκεντρο βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ενδεχόμενή απόφαση της Ρωσίας για πληρωμή των εξαγόμενων ενεργειακών πόρων της σε ρούβλια, γεγονός που θα επιφέρει νέες αναταράξεις στις αγορές. Εν όψει περιορισμένων ελιγμών της χώρας το σενάριο αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Παραμένουμε επιφυλακτικοί βραχυπρόθεσμα διατηρώντας το ανοδικό όριο του ΓΔΧΑ εντός της ζώνης των 890-900μονάδων.
Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι εισερχόμαστε στην περίοδο διανομής μερισμάτων από τις ελληνικές εισηγμένες το επόμενο 4μηνο με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανθεκτικότητα του ΧΑ στις πτωτικές πιέσεις.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου της χώρας μας, τον πληθωρισμό Μαρτίου της Γαλλίας και τα επικαιροποιημένα εβδομαδιαία στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης