Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Βασιλάκης (Aegean): Ανακάμπτει η ζήτηση - Πήγαμε καλύτερα από τους ανταγωνιστές το 2021

Βασιλάκης (Aegean): Ανακάμπτει η ζήτηση - Πήγαμε καλύτερα από τους ανταγωνιστές το 2021
Ο κ. Βασιλάκης όμως ανέφερε πως σε σύγκριση με άλλες εισηγμένες της Ευρώπης, πήγε πολύ καλύτερα η Aegean
Σχετικά Άρθρα

Αυξάνει τη δυναμικότητα της η Aegean στα επίπεδα του 2019 ή 5-6% χαμηλότερα σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της εισηγμένης, Ευτύχης Βασιλάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα χρήσης 2021.
Η Aegean στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου θα πιάσει τα παραπάνω επίπεδα δίνοντας έμφαση στα νησιά, αλλά επιστρέφει δυναμικά και στην Αθήνα με προορισμούς που δεν είχε πέρυσι.
Αναφορικά με τις κρατήσεις ανέφερε πως στα ξενοδοχεία είναι υψηλότερες σήμερα από τα επίπεδα του 2019, ενώ στην εταιρεία είναι στο 80-82% του 2019.

Η κατάσταση στην Ουκρανία επηρεάζει αλλά όχι σημαντικά, είπε ο κ.Βασιλάκης και εξέφρασε την ελπίδα να ηρεμήσουν τα πράγματα για να πάμε ακόμα καλύτερα.
«Ο κόσμος λόγω της κατάστασης μπορεί να αναβάλει για λίγο την κράτηση αλλά όχι να την ακυρώσει.
Την έχουμε συνηθίσει από την πανδημία αυτήν την τάση.

Έχουμε όμως πόλεμο σε εξέλιξη και έχουμε ευμετάβλητη περιβάλλον και θέλουμε να δούμε βελτίωση και όχι χειροτέρευση. Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει», είπε ο κ.Βασιλάκης.
Αναφορικά με το 2021, λόγω Omicron και περιορισμών το τέταρτο τρίμηνο ήταν απογοητευτικό, ενώ είχε επενδύσει σε πολλές γραμμές και τελικά υπήρχαν λίγοι επιβάτες, είπε η διοίκηση.
Ουσιαστικά 10-15 εκατ. ευρώ ήταν χαμηλότερα τα αποτελέσματα από αυτά που είχαν υπολογίσει.
Ο κ.Βασιλάκης όμως ανέφερε πως σε σύγκριση με άλλες εισηγμένες της Ευρώπης, πήγε πολύ καλύτερα η Aegean.

Το 2021 ήταν σημαντική χρονιά, όχι μόνο γιατί είχε λειτουργικά κέρδη τουλάχιστον για ένα τρίμηνο, αλλά γιατί ολοκλήρωσε και την κεφαλαιακή ενίσχυση, βελτιώνοντας τα ίδια κεφάλαια, αλλά και το δανεισμό της και είναι σε καλή θέση έναντι των ανταγωνιστών στην Ευρώπη.
«Αισθανόμαστε άνετα με τα λειτουργικά μας κέρδη και με τα ίδια κεφάλαιά μας έναντι των ανταγωνιστών», σημείωσε ο πρόεδρος της εταιρείας.
Η Aegean επιτάχυνε εκ νέου το επενδυτικό της πλάνο και μέχρι το τέλος του 2021 είχε δώσει 175 εκατ. δολάρια στην Airbus.

Στα 200-210 εκατ. δολάρια αναμένεται να φτάσει στο τέλος πρώτου τριμήνου 2022 και μετά θα υποχωρήσει και συνολικά το 2022 θα είναι στα 125 εκατ. δολάρια περίπου από 175 εκατ. ευρώ το 2021.
Να σημειωθεί πως μόλις αρχίσει να παραλαμβάνει αεροσκάφη θα αρχίσει να γίνεται και το leasing επομένως θα υπάρχει μία ισορροπία.
Δε θα ξεπεράσει ξανά το επίπεδο του 2021 σε κανένα από τα επόμενα χρόνια είπε ο κ.Βασιλάκης.
Από τις κινήσεις αντιστάθμισης στα καύσιμα θα μπορέσει φέτος να πάρει ένα μέρος της ζημιάς που είχε στην πανδημία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης