Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στις διπλωματικές κινήσεις τα βλέμματα και στην πορεία των ξένων αγορών – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ

ΧΑ: Στις διπλωματικές κινήσεις τα βλέμματα και στην πορεία των ξένων αγορών – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ
Στο Χ.Α. στο επίκεντρο θα παραμείνει και σήμερα ο ΟΠΑΠ καθώς μετά το υψηλό μέρισμα που ανακοίνωσε, χθες η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη έδωσε εκτίμηση για EBITDA 720-740 εκατ. ευρώ που είναι σημαντικά υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις
Σχετικά Άρθρα

Τάση από τις αγορές του εξωτερικού αναμένεται να λάβει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αναλυτές να εστιάζουν στις συναντήσεις των ηγετών της Ευρώπης του ΝΑΤΟ και του G7.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και οι επιπτώσεις του είναι σημαντικές όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Στο Χ.Α. στο επίκεντρο θα παραμείνει και σήμερα ο ΟΠΑΠ καθώς μετά το υψηλό μέρισμα που ανακοίνωσε, χθες η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη έδωσε εκτίμηση για EBITDA 720-740 εκατ. ευρώ που είναι σημαντικά υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών και επομένως αναμένεται νέα ανοδική κίνηση για τη μετοχή.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Fourlis καθώς η διοίκηση εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη και ανέφερε πως στο πρώτο τρίμηνο φέτος οι πωλήσεις αγγίζουν αυτές του 2019.

Eurobank Equities
Για σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν οριακά θετικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές επανεκτιμούν την πορεία του πληθωρισμού και τις επιπτώσεις στα περιουσιακά στοιχεία, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και στις συναντήσεις του ΝΑΤΟ και του G7 στις Βρυξέλλες.

Euroxx
Πιστεύουμε πως η επενδυτική ψυχολογία είναι τέτοια που βραχυπρόθεσμα δημιουργεί περιθώριο υποχώρησης των τιμών.

Piraeus Securities
Περιμένουμε επιφυλακτική διάθεση σήμερα ενώ σημειώνεται πως αύριο το χρηματιστήριο θα είναι κλειστό λόγω αργίας.

Beta
Χαμηλή αναμένεται η συναλλακτική δραστηριότητα λόγω και της αυριανής αργίας.
Η αρνητική επενδυτική ψυχολογία λόγω της έντασης Ρωσίας-Ουκρανίας θα επικρατήσει και θα καθορίσει την κίνηση.
Μία αρνητική συνεδρίαση αναμένεται.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική (bearmarket), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 886 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 850 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 870 και 880 μονάδες.

Depolas
Είναι ξεκάθαρο ότι η βραχυπρόθεσμη ανοδική ορμή έχει μετριαστεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΓΔΧΑ δεν θα μπορέσει να κινηθεί υψηλότερα.
Οι διακυμάνσεις θα συνεχιστούν και βαρύτητα δίνεται πλέον στους τίτλους με αυξημένη δυνατότητα διανομής μερισμάτων ακόμα και σε ένα περισσότερο τοξικό επενδυτικό περιβάλλον.
Τα τρέχοντα επίπεδα τιμών στο ΧΑ εκτιμούμε ότι είναι ανθεκτικά, αλλά δύσκολα θα μείνουν ανεπηρέαστα από εξωτερικές πιέσεις.
Η σημερινή ατζέντα των μακροοικονομικών στοιχείων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοιχεία μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Μαρτίου (αρχική εκτίμηση) για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον σήμερα θα μονοπωλήσουν οι Σύνοδοι κορυφής Ευρώπης και ΝΑΤΟ με βασικό άξονα το θέμα ενέργειας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης