Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εξελίξεις και τα εταιρικά αποτελέσματα

XA: Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικές εξελίξεις και τα εταιρικά αποτελέσματα
Διατηρούνται σύμφωνα με τους αναλυτές οι ανησυχίες των επενδυτών λόγω FED και προοπτικής αυστηρότερων κυρώσεων στη Ρωσία

Στο γεωπολιτικό μέτωπο παραμένει στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών με τις αγορές να δείχνουν στις τελευταίες συνεδριάσεις στάση αναμονής.
Σταθεροποιητικό αναμένεται σήμερα το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να ανεβαίνουν.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών του Χ.Α. θα είναι εστιασμένο σήμερα και στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν ΟΠΑΠ και Fourlis μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.
Οι αναλυτές περιμένουν καλά αποτελέσματα και από τις δύο εισηγμένες και αναμένουν τις ανακοινώσεις για το ύψος των μερισμάτων.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγω για καθαρά κέρδη στον ΟΠΑΠ 279 εκατ. ευρώ και μέρισμα 1,04 ευρώ ανά μετοχή σύμφωνα με όσα αναφέρει η Merit στο πρωινό της σχόλιο, ενώ για τη Fourlis περιμένουν κέρδη 7,9 εκατ. ευρώ.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να ακολουθήσει την τάση των αγορών του εξωτερικού με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε αδύναμο άνοιγμα καθώς τα μηνύματα από τη FED σε συνδυασμό με την προοπτική αυστηρότερων κυρώσεων στη Ρωσία δημιουργεί ανησυχία στους επενδυτές.

Piraeus Securities
Για σήμερα περιμένουμε μία συνεδρίαση με παρόμοια χαρακτηριστικά με τη χθεσινή. ΟΠΑΠ και Fourlis ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Beta
Μία ήπια ανοδική συνεδρίαση περιμένουμε σήμερα καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις ενεργειακές τιμές.
Κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική (bear market), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 886 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 850 και 830 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 870 και 880 μονάδες.

Depolas
Εκ νέου σταθεροποιητικά κινήθηκαν χθες οι αγορές μετοχών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ συνεχίζουν να σκαρφαλώνουν οι κρατικές ομολογιακές αποδόσεις.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη χθεσινή ομιλία του ο Κ. Πάουελ ανέφερε ότι δεν αποκλείεται αύξηση 50μβ στην επόμενη συνεδρίαση της FED αν αυτό χρειαστεί.
Στο εσωτερικό, αναμένουμε σήμερα μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα Δ΄ τριμήνου για ΟΠΑΠ και Φουρλή.
Οι εκτιμήσεις για τον ΟΠΑΠ κινούνται στην περιοχή των 170εκ ευρώ EBITDA για το τελευταίο τρίμηνο του 2021.
Πιθανή είναι η περαιτέρω συσσώρευση του ΓΔΧΑ γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση στις εξελίξεις.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης