Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι πρώτες αποκοπές μερισμάτων έρχονται - Ποιες εισηγμένες κόβουν και οι μερισματικές τους αποδόσεις

Οι πρώτες αποκοπές μερισμάτων έρχονται - Ποιες εισηγμένες κόβουν και οι μερισματικές τους αποδόσεις
Σήμερα (22/3) μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύουν αποτελέσματα ο ΟΠΑΠ και Fourlis, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μέρισμα με την πρώτη πάνω από 1 ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Η αγορά λόγω του ουκρανικού συνεχίζει να εμφανίζει υψηλή μεταβλητότητα και τους αναλυτές να συμβουλεύουν τους επενδυτές να στραφούν σε εταιρείες με καλά θεμελιώδη και μερίσματα.
Αν και οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων χρήσης 2021 έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους, ήδη κάποιες εταιρείες έχουν ανακοινώσει καλές διανομές μερισμάτων και μάλιστα κάποιες από αυτές το μοιράζουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, η Autohellas θα διαπραγματεύεται στις 8 Απριλίου χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,46 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,8%.
Στις 12 Απριλίου η ΓΕΒΚΑ κόβει μέρισμα 0,055 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,4%.
Στις 21 του ίδιου μήνα τα ΕΛΠΕ θα δώσουν το πρώτο μέρος από το γενναίο μέρισμα της φετινής χρονιάς ύψους 0,82 ευρώ ανά μετοχή και συγκεκριμένα 0,30 ευρώ.
Σημειώνεται πως η συνολική μερισματική απόδοση ξεπερνάει το 10%.

Στις 24 Απριλίου θα κόψει και η Μυτιληναίος το δικό του μέρισμα ύψους 0,42 ευρώ ανά μετοχή με μικτή απόδοση 3% περίπου και στις 28 παίρνει σειρά η Τιτάν με επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ και απόδοση 3,8%.
Μέσα στον Απρίλιο πάντως αναμένονται και αποκοπές μερισμάτων από εισηγμένες που έχουν ανακοινώσει ότι θα δώσουν μέρισμα αλλά δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων ώστε να ανακοινωθεί και το μέρισμα.
Μεταξύ αυτών η BriQ Properties (26/4) ή και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (27/4) το οποίο πέρυσι είχε εντυπωσιάσει με την υψηλή διανομή μερίσματος και η αγορά περιμένει να δει αν θα τα επαναλάβει και φέτος.
Σημειώνεται πως στις 5 Μαΐου η Τράπεζα της Ελλάδος θα κόψει το δικό της μέρισμα ύψους 0,6720 ευρώ ανά μετοχή.

Τονίζεται πως υπάρχει και εισηγμένες που έχουν ανακοινώσει μέρισμα αλλά δεν έχουν ακόμα αποφασίσει την ημερομηνία της αποκοπής όπως η Coca Cola (0,71 ευρώ), η οποία βέβαια όταν είχε ανακοινώσει το μέρισμα δεν είχαν μεσολαβήσει οι εξελίξεις στην Ουκρανία.
Σήμερα (22/3) μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύουν αποτελέσματα ο ΟΠΑΠ με την αγορά να περιμένει συνολικό μέρισμα πάνω από 1 ευρώ, αφού και η διοίκηση είχε πει «τουλάχιστον 1 ευρώ» αλλά και η Fourlis.
Η διοίκηση της Fourlis περιμένει μία σημαντικά καλύτερη χρονιά το 2021 από αυτή του 2020 με τα κέρδη προ φόρων και τόκων να είναι κατά 20 εκατ. ευρώ περισσότερα, αλλά έχει ενημερώσει πως σκοπεύει φέτος να δώσει μέρισμα στους μετόχους της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης