Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές με τις τράπεζες στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων

ΧΑ: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές με τις τράπεζες στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων
Οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο μετά και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Alpha Bank, ενώ σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα η Τράπεζα Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα

Η αποφυγή κινδύνου αναμένεται να οδηγήσει την εγχώρια αγορά σε ένα πτωτικό ξεκίνημα υποστηρίζουν στα πρωινά τους σχόλια οι αναλυτές.
Πτωτικά κινούνται και τα ευρωπαϊκά παράγωγα των βασικών δεικτών, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφουν και οι τιμές του πετρελαίου.
Η γεωπολιτική κατάσταση αλλά και οι πληθωριστικές πιέσεις επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία.
Οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο μετά και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Alpha Bank, ενώ σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα η Τράπεζα Πειραιώς.
Η διοίκηση της Alpha Bank, σύμφωνα με τη Merit, ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη ότι οι βασικοί στόχοι είναι η εξυγίανση του ισολογισμού με μείωση του δείκτη NPEs στο 7% στο τέλος του 2022, η ισχυροποίηση της κερδοφορίας με στόχο ROE 13% το 2023, η έκδοση ομολόγου AT1 ύψους περίπου 800 εκατ. ευρώ, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και η πληρωμή μερίσματος το 2024 για την οικονομική χρήση του 2023.
Η διοίκηση εκτιμά ότι οι νέες εκταμιεύσεις θα διπλασιαστούν το 2022.

Euroxx
Περιμένουμε οι μικτές τάσεις να συνεχιστούν με τα αποτελέσματα των τραπεζών να είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα άλλη μία μέρα αποφυγής κινδύνου αναμένεται να επηρεάσει τις αγορές της Ευρώπης καθώς η γεωπολιτική κατάσταση και οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να προκαλούν αστάθεια στις αγορές.

Piraeus Securities
Λόγω μικρής προόδου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Beta
Η αγορά είναι σε στάση αναμονής, ακολουθώντας τις εξελίξεις στο γεωπολιτικό μέτωπο.
Κάποιες επιλεκτικές κινήσεις θα μπορούσαν να εκδηλωθούν λόγω αποτελεσμάτων χρήσης 2021 καθώς οι εταιρείες συνολικά εμφανίζουν αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική (bearmarket), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 888 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 818 και 800 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 836 και 850 μονάδες.
Η Τρ. Πειραιώς θα ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματα 2021.

Depolas
Τα αποτελέσματα της Αλφα αποτελούν άλλη μία επιβεβαίωση ότι ο κλάδος βαδίζει προς ολοκληρωτική εξυγίανση της ποιότητας του ενεργητικού του.
Ο όμιλος ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 35 εκ. Ευρώ για το δ΄τρίμηνο και 330 εκ. Ευρώ για την χρήση 2021 με τον δείκτη NPEs να συρρικνώνεται στο 13,1%.
H ενσώματη καθαρή θέση ανήλθε στα 5,6 δισ. ευρώ, ενώ η διοίκηση στοχεύει και στην διανομή κερδών από το 2024.
Παράλληλα, σε επίπεδο ρεκόρ ανακοινώθηκε η καθαρή κερδοφορία του ΟΛΠ στα 36,8 εκ ευρώ για το προηγούμενο έτος ξεπερνώντας και εκείνη του 2019.
Η προτεινόμενη διανομή μερίσματος ανέρχεται στα 0,63ευρώ/μτχ.
Ο τίτλος δείχνει ότι έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου, αν και ανοιχτό παραμένει ακόμα το ζήτημα σχετικά με το master plan των επενδύσεων.
Αυξημένες απώλειες καταγράφονται σήμερα το πρωί στα χρηματιστήρια της Κίνας εν μέσω αύξησης κρουσμάτων αλλά και ανησυχίας για τις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης