Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της υψηλής μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Η Eurobank στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση της υψηλής μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Η Eurobank στο επίκεντρο
Η συνέχιση των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία για 16η μέρα συνεχίζει να δίνει τον τόνο στις αγορές
Σχετικά Άρθρα

Διατήρηση της υψηλής μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ εκτιμούν πως οι πιέσεις θα συνεχιστούν.
Η συνέχιση των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία για 16η μέρα συνεχίζει να δίνει τον τόνο στις αγορές.
Παράλληλα τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Eurobank αλλά και ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός, ικανοποιεί τους αναλυτές και αναμένεται να βάλει τη μετοχή στο επίκεντρο.
Αποτελέσματα ισχυρά ανακοίνωσε και η Παπουτσάνης για τη χρήση 2021 και προτείνεται η διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή, αλλά θα δώσει και πρόσθετο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα και η πίεση να συνεχιστούν με τα τραπεζικά αποτελέσματα να είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε μικτές τάσεις μετά και την αύξηση της διάθεσης για αποφυγή ρίσκου ενώ οι επενδυτές αξιολογούν και την πιο επιθετική στάση της ΕΚΤ και τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Piraeus Securities
Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ παρά τη συνεχιζόμενη ουκρανική κρίση θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών σήμερα.
Θα εκμεταλλευόμασταν την υποχώρηση των τιμών για να αυξήσουμε θέσεις στη Eurobank μετά και τα πολύ καλά αποτελέσματα και τις θετικές εκτιμήσεις που ανακοίνωσε η τράπεζα.

Beta
Μία συνεδρίαση μεταβλητότητας αναμένεται σήμερα, ωστόσο η υποχώρηση στα βαριά χαρτιά ίσως φέρει μία ήπια κίνηση λόγω αποτιμήσεων και τεχνικών επιπέδων.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική (bearmarket), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 889 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 780 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 850.

Depolas
Νέες πιέσεις είδαν χθες οι διεθνείς μετοχικοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ ο ΓΔΧΑ προσέγγισε και πάλι τα τοπικά χαμηλά, καθώς οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας δεν οδήγησαν σε κάποια σύγκλιση και δεν έχουμε προς το παρόν ημερομηνία για νέα συνάντηση.
Παράλληλα, εμφανείς ήταν οι ανησυχίες της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό, ενώ αναμένουμε την FED να αυξήσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα κατά 0,25% με βάση τις εκτιμήσεις.
Οι ταλαντώσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό αναμένεται να συνεχιστούν αναζητώντας αφορμή για να κινηθούν προς υψηλότερα επίπεδα. Τα αποτελέσματα της Eurobank έδειξαν ότι κινούνται σε σταθερή βελτιωμένη τροχιά με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 328εκ. Ευρώ εν μέσω σημαντικά χαμηλότερων προβλέψεων (λόγω και της ολοκλήρωσης συγκεκριμένων τιτλοποιήσεων πέρυσι), αλλά και αυξημένων εσόδων από προμήθειες.
Σημειώνουμε ότι τα οργανικά λειτουργικά κέρδη ήταν αυξημένα κατά 65% στα 482εκ. Ευρώ.
Πλέον, ο όμιλος έχει μονοψήφιο δείκτη NPEs στο 6.8%, ενώ ο σύμφωνα με την διοίκηση είναι διατηρήσιμη η επίτευξη απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων στο 10% σε προσαρμοσμένο επίπεδο με πρόταση για διανομή του 20% από τα κέρδη της χρήσης 2022 υπό την αίρεση ότι αυτή θα εγκριθεί από τις εποπτικές αρχές.
Πιθανή είναι σήμερα η θετική επιρροή των αποτελεσμάτων στον τραπεζικό δείκτη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης