Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το Ρωσικό κεφάλαιο στηρίζει τις Κυπριακές τράπεζες - Ο Rybolovlev o νέος μέτοχος της Κύπρου

Το Ρωσικό κεφάλαιο στηρίζει τις Κυπριακές τράπεζες - Ο Rybolovlev o νέος μέτοχος της Κύπρου
(upd)Αποκτά ιστορικά χαρακτηριστικά η παράμετρος της καλής σχέσης των ρώσων επιχειρηματιών με τις κυπριακές τράπεζες.
Δεν είναι τυχαίο ότι 30 χιλ καταθέτες στην Κύπρο και περίπου 27 χιλ στην Marfin Popular Bank είναι ρώσοι επιχειρηματίες και μεγαλοκαταθέτες.
Στο παρελθόν οι καταθέσεις Ρώσων στις κυπριακές τράπεζες ήταν …και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει αλλάξει, οι Κυπριακές τράπεζες κατάφεραν να προσεγγίσουν Ρώσους επιχειρηματίες και επιφανείς πωλήτες οι οποίοι επισκέπτονταν την Κύπρο ούσα off shore περιοχή δημιουργούσαν εταιρίες, αποκτούσαν ακίνητη περιουσία και γενικότερα εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες.
Οι ρώσοι επιχειρηματίες που βρίσκονται στην Κύπρο δεν είναι πλέον η παλιά νομενκλατούρα αλλά ανερχόμενοι ή ήδη ισχυροί επιχειρηματίες στην Ρωσία.
O  μεγαλομέτοχος που κατέχει   το 9% της Τράπεζας Κύπρου μέσω του κυπριακού εμπιστεύματος Odella Resources είναι ο Ρώσος μεγιστάνας Dmitry Rybolovlev.Ο Dmitry Rybolovlev κατείχε το  65% της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λιπασμάτων καλίου, Uralkali, η οποία παράγει το 10% της παγκόσμιας παραγωγής. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το 2008 ήταν ο 60 ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, το 2009 ήταν ο 196 ο πιο πλούσιος με $3.1 δισ ενώ το 2010 είναι ο 79ος πλουσιότερος στον κόσμος με $8,6 δισ.Ο Dmitry Rybolovlev γεννήθηκε στην πόλη Perm της Ρωσίας το 1966 ενώ το 1990 αποφοίτησε από το Perm Medical Institute. Αρχικά, στην επαγγελματική του καριέρα, ασχολήθηκε για μερικά χρόνια και με το επάγγελμα του ιατρού.Το 1991-1993 ήταν Director στη φαρμακευτική εταιρεία Magnetic, η οποία ειδικευόταν στη μαγνητική θεραπεία ενώ την ίδια στιγμή μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του για τις χρηματιστηριακές αγορές.
Την παρουσία του Dmitry Rybolovlev επιβεβαίωσε και η ίδια η Τράπεζα Κύπρου με Δελτίο Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης