Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν και πάλι οι αναλυτές – Στις εξελίξεις στην Ουκρανία το βλέμμα

XA: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν και πάλι οι αναλυτές – Στις εξελίξεις στην Ουκρανία το βλέμμα
Οι αναλυτές περιμένουν πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την ειδησεογραφία από την Ουκρανία και την πορεία των διεθνών αγορών, με τη μεταβλητότητα να παραμένει σε υψηλά επίπεδα
Σχετικά Άρθρα

Η συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία και μάλιστα με κλιμακούμενη ένταση δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τη σημερινή συνεδρίαση, παρά το γεγονός ότι η εγχώρια αγορά σε δύο μέρες έχει χάσει περίπου 7%.
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες, ενώ η τιμή του πετρελαίου καλπάζει σε υψηλά Ιουλίου 2014, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την επιβάρυνση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Οι αναλυτές περιμένουν πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την ειδησεογραφία από την Ουκρανία και την πορεία των διεθνών αγορών, με τη μεταβλητότητα να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Euroxx
Μετά από μία πτώση περίπου 7% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα ακολουθώντας τις ειδήσεις από το μέτωπο της Ουκρανίας.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί ήπια χαμηλότερα σήμερα καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τι επιπτώσεις της γεωπολιτικής κατάστασης και το φάσμα του στασιμοπληθωρισμού.

Piraeus Securities
Αν και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές είναι αρνητικές με σημαντικό πτωτικό ρίσκο, πιστεύουμε πως οι επενδυτές με μακροπρόθεσμο ορίζονται θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές και να αυξήσουν τις θέσεις τους σε μετοχές με ελκυστικά θεμελιώδη όπως η Coca Cola.

Beta
Η μεταβλητότητα αναμένεται να συνεχιστεί ακολουθώντας την ψυχολογία του εξωτερικού ενώ το γεωπολιτικό ρίσκο παραμένει στο επίκεντρο.
Σημειώστε πως ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι προγραμματισμένος για σήμερα.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πλέον καθοδική (bear market), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 893 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 850 και 820 μονάδες.
Η Eurostat θα ανακοινώσει σήμερα τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Φεβρουάριο.
Ο ΓΔ θα ακολουθήσει και σήμερα την πορεία των Ευρωπαϊκών αγορών.

Depolas
Νέες σημαντικές πιέσεις καταγράφηκαν χθες για τον ΓΔΧΑ, αντίστοιχες με εκείνες των Ευρωπαϊκών μετοχικών δεικτών.
Στο εσωτερικό, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, έχουν ήδη παραβιαστεί κρίσιμα επίπεδα τιμών με τις αρνητικές αποδόσεις να ξεπερνούν τις 10 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι εχθροπραξίες συνεχίζονται και ενδεχομένως να χειροτερεύσουν τις επόμενες ημέρες.
Εν τω μεταξύ οι κεντρικές τράπεζες θα κληθούν να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό ενδεχομένως αντιμετωπίζοντας παράλληλα σημαντική οικονομική επιβράδυνση.
Ήτοι, το κατάλληλο επίπεδο επιτοκίων θα συνεχίσει να προβληματίζει την επενδυτική κοινότητα για τους επόμενους μήνες.
Βραχυπρόθεσμα, η ορατότητα είναι χαμηλή, αλλά για σήμερα, πιθανότατα να κινηθούμε περισσότερο σταθεροποιητικά με το βλέμμα στραμμένο σταθερά στις γεωπολιτικές εξελίξεις.
Βαρύτητα θα δοθεί και στην αρχική μέτρηση του πληθωρισμού Φεβρουαρίου της Ευρωζώνης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης