Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Διατήρηση των πιέσεων περιμένουν οι αναλυτές – Οι εξελίξεις στην Ουκρανία στο επίκεντρο

XA: Διατήρηση των πιέσεων περιμένουν οι αναλυτές – Οι εξελίξεις στην Ουκρανία στο επίκεντρο
Στραμμένο στην Ουκρανία θα παραμείνει το βλέμμα των επενδυτών με τους αναλυτές να περιμένουν διατήρηση των πτωτικών τάσεων
Σχετικά Άρθρα

Η γεωπολιτική ένταση συνεχίζει να επιβαρύνει το κλίμα στις αγορές μετοχές και οι αναλυτές περιμένουν για τη σημερινή συνεδρίαση ένα ακόμα πτωτικό άνοιγμα και διατήρηση των πιέσεων.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι μετοχές των τραπεζών και όσες επηρεάζονται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως οι εταιρείες που έχουν μονάδες παραγωγής σε Ρωσία και Ουκρανία, ή εισάγουν πρώτες ύλες και οι οποίες αναμένεται να ανατιμηθούν περαιτέρω.

Euroxx
Περιμένουμε η πίεση να συνεχιστεί καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την επίδραση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, την δυνητική διακοπή των ροών στα εμπορεύματα και την επιτάχυνση των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε ένα ακόμα πτωτικό άνοιγμα λόγω απουσίας προόδου στο γεωπολιτικό ζήτημα.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει σήμερα να σταθεροποιηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Θα εκμεταλλευόμασταν τις τρέχουσες ελκυστικές αποτιμήσεις για να αυξήσουμε θέση στη ΔΕΗ και την Τέρνα Ενεργειακή.

Beta
Δεν υπάρχουν πολλά που να έχουν αλλάξει για τη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο η αγορά θα μπορούσε να πάρει μία τεχνική ανάσα καθώς βραχυπρόθεσμα είναι σε υπερπουλημένα επίπεδα.
Οι επενδυτές θα τηρήσουν μία επιφυλακτική στάση λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης η οποία παραμένει εύθραυστη.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πλέον ουδέτερη, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 894 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 880 και 870 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 920 μονάδες.
Ο ΓΔ θα ακολουθήσει και σήμερα την πορεία των Ευρωπαϊκών αγορών.

Depolas
Μετριοπαθή πτώση καταγράφηκε χθες στους περισσότερους διεθνείς μετοχικούς δείκτες, ενώ σημαντική υποχώρηση είδε ο ΓΔΧΑ κυρίως λόγω ΕΕΕ και τραπεζικού δείκτη.
Ο τελευταίος ακολούθησε την κίνηση του Ευρωπαϊκού δείκτη Stoxx Banks παραδίδοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από τις αρχές του έτους.
Ως αποτέλεσμα, ο ΓΔΧΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με την κρίσιμη στήριξη των 880 μονάδων τις επόμενες μέρες καθώς οι εξελίξεις τρέχουν.
Αναμένουμε να συνεχιστούν οι ακραίες διακυμάνσεις με αυξημένο ρίσκο περαιτέρω υποχώρησης των τιμών.
Σήμερα ανακοινώνονται μεταξύ άλλων οι δείκτες μεταποίησης Φεβρουαρίου PMI Markit για Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης