Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αντίδραση περιμένουν οι αναλυτές μετά το sell off με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία

ΧΑ: Αντίδραση περιμένουν οι αναλυτές μετά το sell off με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει ενημέρωση από τις εισηγμένες για την έκθεσή τους σε Ρωσία και Ουκρανία και οι απαντήσεις αναμένεται να επηρεάσουν συγκεκριμένες μετοχές
Σχετικά Άρθρα

Μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες για τις ελληνικές μετοχές, σήμερα αναμένεται μία αντίδραση καθώς και τα ευρωπαϊκά παράγωγα κινούνται υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.
Οι αναλυτές σημειώνουν πως το βλέμμα θα παραμείνει στραμμένο στις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει ενημέρωση από τις εισηγμένες για την έκθεσή τους σε Ρωσία και Ουκρανία και οι απαντήσεις αναμένεται να επηρεάσουν συγκεκριμένες μετοχές.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή των ΕΛΠΕ, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την ενημέρωση των αναλυτών.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αντίδραση για τις αγορές μετοχών σήμερα καθώς οι επενδυτές επανεκτιμούν τη γεωπολιτική κατάσταση.

Euroxx
Μετά το χθεσινό βαρύ sell off περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Piraeus Securities
Η κρίση στην Ουκρανία θα συνεχίσει να επηρεάζει την αγορά, ωστόσο η πιθανή επέκταση του QE από την ΕΚΤ και η καθυστέρηση στις αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αντισταθμιστικά.
Το ανανεωμένο ενδιαφέρον για μετοχές ΑΠΕ διεθνώς θα μπορούσε να είναι θετικό για την Τέρνα Ενεργειακή η οποία αποτελεί και ένα αμυντικό play.

Beta
Μία αντίδραση ανακούφισης δε θα μπορούσε να αποκλειστεί στη σημερινή συνεδρίαση ωστόσο, πιστεύουμε πως η επιφυλακτικότητα θα υπάρχει λόγω Σαββατοκύριακου και για όσο η ένταση του πολέμου είναι σε πλήρη ανάπτυξη.
Σημειώστε πως οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται ξανά λόγω των ανησυχιών για διατάραξη του εφοδιασμού, με το Brent Crud να είναι στα 101,8 δολάρια και το WTΙ στα 95,53 δολάρια αλλά είναι και οι δύο τιμές μακριά από τα υψηλά τους.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πλέον ουδέτερη, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 893 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 870 και 860 μονάδες.
Ο ΓΔ θα ακολουθήσει την πορεία των Ευρωπαϊκών αγορών.

Depolas
Οι αυξημένες πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια έφεραν και τον ΓΔΧΑ στο πρώτο κρίσιμο επίπεδο στήριξης της ζώνης των 880-900 μονάδες.
Στο εξής θα αξιολογηθούν οι λεπτομέρειες των κυρώσεων και από τις δύο πλευρές καθώς το ρίσκο θα απλωθεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Στο μεταξύ οι αγορές αναμένεται να ηρεμήσουν σταδιακά μετά το πρώτο sell off, αλλά η μεταβλητότητα θα παραμείνει υψηλή τουλάχιστον μέχρι να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.
Στις εισηγμένες ΕΕΕ και Σαράντη οι εξελίξεις θα έχουν άμεσο αλλά μικρό αντίκτυπο στα αποτελέσματα τους.
Κατά τα άλλα, τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν αποτελέσματα Δ΄τριμήνου με τα συγκρίσιμα EBITDA να κινούνται στα 138εκ. Ευρώ κατά 80% υψηλότερα από το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Σε επίπεδο έτους τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 341εκ. Ευρώ κυρίως λόγω αποτίμησης αποθεμάτων (συγκρίσιμα 144εκ ευρώ) γεγονός που επιτρέπει στη διοίκηση να διανείμει συνολικό μέρισμα 0,40 ευρώ/μτχ εκ των οποίων τα 0,30ευρώ/μτχ θα δοθούν τον Απρίλιο.
Σταθερά στο επίκεντρο παραμένει το γεωπολιτικό σκηνικό.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης