Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ισχυρές απώλειες αναμένονται στο Χ.Α. λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ισχυρές απώλειες αναμένονται στο Χ.Α. λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία
Η μεγάλη πτώση των αγορών στο εξωτερικό αναμένεται να επηρεάσει και την πορεία της εγχώριας αγοράς – Σε ΟΤΕ και ΕΛΠΕ τα βλέμματα
Σχετικά Άρθρα

Με μεγάλες απώλειες αναμένεται το άνοιγμα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου μετά και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σήμερα το πρωί.
Ισχυρές απώλειες καταγράφουν τα παράγωγα των ευρωπαϊκών δεικτών με του DAX να διαπραγματεύεται στις 13.900 μονάδες ή 700 μονάδες χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο του δείκτη.
Του Dow Jones τα παράγωγα υποχωρούν 700 μονάδες.
Μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, ενώ βουτιά παρατηρείται και στα κρυπτονομίσματα.
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε ΗΠΑ και Γερμανία υποχωρούν.
Πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης θα δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2021 ο ΟΤΕ με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στην πολιτική αμοιβής των μετόχων για φέτος και τα επόμενα χρόνια.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα δημοσιεύσουν τα ΕΛΠΕ.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μεγάλες απώλειες μετά την απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία.

Euroxx
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σήμερα το πρωί περιμένουμε μεγάλες πιέσεις στην αγορά σήμερα.
Ο ΟΤΕ θα είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Μετά τα νέα σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεση, η αγορά αναμένεται να ανοίξει στο κόκκινο, ενώ η αυξημένη αβεβαιότητα υποδηλώνει υψηλή μεταβλητότητα στις επόμενες συνεδριάσεις.

Beta

Οι επενδυτές με διάθεση αποφυγής ρίσκου μετά την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.
Οι μετοχές αναμένεται να ανοίξουν με μεγάλες απώλειες λόγω της γεωπολιτικής έντασης και της αύξησης των τιμών ενέργειας.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 893 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 920, 900 και 893 μονάδες.
Ο ΓΔ θα ακολουθήσει την πορεία των διεθνών αγορών.

Depolas
Η επικίνδυνη κλιμάκωση των γεωπολιτικών εξελίξεων αναμένεται να πυροδοτήσει πωλήσεις στο άνοιγμα των αγορών, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα θα έχουμε και νέο πακέτο κυρώσεων από την Δύση.
Επισημαίνουμε εκ νέου ότι βραχυπρόθεσμα οι προβλέψεις είναι αρκετά επισφαλείς και απαιτείται εγκράτεια καθώς τα γεγονότα θα επισκιάσουν το σύνολο των μετοχικών δεικτών.
Κατά τα άλλα, τα αποτελέσματα του ΟΤΕ κινήθηκαν πάνω στις εκτιμήσεις με προσαρμοσμένο EBITDA Δ τριμήνου στα 332εκ ευρώ αυξημένο κατά 12,4% έναντι του αντίστοιχου περσινού.
Παράλληλα, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει πλέον το 70%-100% των καθαρών ελεύθερων ταμειακών ροών του ομίλου με την συνολική αμοιβή να επιμερίζεται σε αναλογία 50% μεταξύ μερισμάτων και επαναγοράς ιδίων μετοχών με σκοπό την ακύρωσή τους.
Η εφαρμογή της αναθεωρημένης πολιτικής αμοιβών προς τους μετόχους θα ξεκινήσει το 2022 και θα λαμβάνει υπόψη τις προβλέψεις των καθαρών ελεύθερων ταμειακών ροών για το τρέχον έτος.
Το 2022, η συνολική αμοιβή θα ανέλθει σε €500 εκατ. (+5% έναντι του 2021) και θα επιμεριστεί ισόποσα σε μερίσματα και αγορές ιδίων μετοχών.
Σήμερα ανακοινώνεται μεταξύ άλλων και η 2η μέτρηση του ΑΕΠ Δ τριμήνου των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης