Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Νέες πιέσεις αναμένουν οι αναλυτές από την αύξηση της γεωπολιτικής έντασης – Στο επίκεντρο η Coca Cola

XA: Νέες πιέσεις αναμένουν οι αναλυτές από την αύξηση της γεωπολιτικής έντασης – Στο επίκεντρο η Coca Cola
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Coca Cola, καθώς ο όμιλος δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα, ενώ όπως σημειώνουν αναλυτές είναι και η μόνη εισηγμένη με ισχυρή παρουσία σε Ρωσία και Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Η αύξηση της γεωπολιτικής έντασης αναμένεται να φέρει πίεση στις αγορές και το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα ακολουθήσει.
Οι αναλυτές περιμένουν πτωτικό άνοιγμα με το βλέμμα στραμμένο στις ειδήσεις που βγαίνουν από το μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Coca Cola, καθώς ο όμιλος δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα χρήσης 2021, ενώ όπως σημειώνουν αναλυτές είναι και η μόνη εισηγμένη με ισχυρή παρουσία σε Ρωσία και Ουκρανία.
Αποτελέσματα θα δημοσιεύσει σήμερα και η Entersoft.
Επιπλέον από σήμερα ακυρώνονται 8,638 εκατ. ίδιες μετοχές του ΟΤΕ.

Eurobank Equities
Με την ένταση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας να αυξάνεται, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σημαντικά χαμηλότερα σήμερα.

Euroxx
Αναμένουμε πως η αύξηση της έντασης Ρωσίας-Ουκρανίας θα ασκήσει πίεση στην αγορά σήμερα.
Η Coca Cola στο επίκεντρο.

Beta
Ρευστοποιήσεις αναμένονται σε όλο το ταμπλό καθώς η κρίση στην Ουκρανία βαθαίνει και η συσχέτιση με τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης θα συνεχίσει να κατευθύνει την αγορά.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 892 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 920 και 900 μονάδες.
Το γεωπολιτικό ρίσκο έχει αυξηθεί κατακόρυφα και μένει να δούμε πως θα απαντήσει η Ουκρανία και η Δύση.
Όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά χωρίς ορατότητα για την επόμενη ημέρα. Υπενθυμίζεται ότι το φυσικό αέριο αποτέλεσε το 42% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος το 2021.
Η CCH είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που έχει παρουσία στην Ρωσία και Ουκρανία, οι οποίες αποτελούν το 15% και 6% του εν. όγκου πωλήσεων.
Περιμένουμε ότι ο ΓΔ θα ακολουθήσει την πορεία των διεθνών αγορών.

Depolas
Οι χθεσινές γεωπολιτικές εξελίξεις τροφοδοτούν την αβεβαιότητα στις αγορές, ενώ τα futures σε Ευρώπη και ΗΠΑ παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα σήμερα, ενδεχομένως με μεγαλύτερη δυναμική σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση.
Αρκετά επισφαλείς είναι οι προβλέψεις στην παρούσα φάση για το μέγεθος διόρθωσης τιμών, αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι η σημαντικότερη περιοχή στήριξης για τον ΓΔΧΑ εντοπίζεται στην ζώνη των 900-880 μονάδων.
Στο εσωτερικό, η EEE ανακοίνωσε αποτελέσματα Β΄ εξαμήνου με τα έσοδα να εμφανίζονται σημαντικά αυξημένα κατά 18,8% (σε ετήσια βάση) και 16,9% πάνω σε σχέση με το 2020.
Τα λειτουργικά κέρδη EBIT κινήθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα στο Β΄εξάμηνο λόγω αυξημένων λειτουργικών εξόδων, αλλά τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 314,1εκ. Ευρώ έναντι 291 εκ. Ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, λόγω χαμηλότερης φορολογίας.
Οι ετήσιες ελεύθερες ταμειακές ροές ανήλθαν στα 601,3εκ. Ευρώ, παρόλο που τα επενδυτικά έξοδα ήταν αυξημένα στα 540,9εκ. Ευρώ έναντι 464,5εκ. Ευρώ πέρυσι.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης