Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Το βλέμμα στο εξωτερικό – Μεταβλητότητα και επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Το βλέμμα στο εξωτερικό – Μεταβλητότητα και επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένουν οι αναλυτές
Σε καλά επίπεδα αναμένεται ο όγκος των συναλλαγών, όπως φαίνεται και από το ενδιαφέρον των ξένων στις τράπεζες και τις υψηλές προσυμφωνημένες συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα

Παραμένει η προσοχή της επενδυτικής κοινότητας στις αγορές του εξωτερικού και το Ελληνικό Χρηματιστήριο αναμένεται να λάβει κατεύθυνση από αυτές και σήμερα.
Σύμφωνα με τα πρωινά σχόλια των αναλυτών, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα με το Χ.Α. να εκτιμάται ότι θα διατηρήσει τη μεταβλητότητα σε υψηλά επίπεδα ενώ οι επενδυτές θα είναι και σήμερα επιλεκτικοί.
Σε καλά επίπεδα αναμένεται ο όγκος των συναλλαγών, όπως φαίνεται και από το ενδιαφέρον των ξένων στις τράπεζες και τις υψηλές προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχιστούν με βελτιωμένους όγκους συναλλαγών.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα σήμερα καθώς η αισιοδοξία αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία έχει μειωθεί.

Piraeus Securities
Η είδηση ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα μέχρι το 2024 ως εξασφαλίσεις έναντι χρηματοδότησης έως ότου λήξει η περίοδος επανεπένδυσης στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP θα μπορούσε να διατηρήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές και ειδικά για τραπεζικές.

Beta
Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει χαμηλότερα ακολουθώντας την επενδυτική ψυχολογία του εξωτερικού, με τους επενδυτές να τηρούν ίσως στάση αναμονής αναμένοντας τις εξελίξεις σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 890 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 920 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 970 μονάδες.

Depolas
Μικτή ήταν χθες η εικόνα των μετοχικών δεικτών σε Ευρώπη και ΗΠΑ με τον ΓΔΧΑ να κλείνει σε θετικό έδαφος, αλλά στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας.
Οι αγορές παραμένουν ευερέθιστες στο γεωπολιτικό ρίσκο, ενώ η διαφαινόμενη νομισματική σύσφιξη στις ΗΠΑ παραμένει σταθερά στο επίκεντρο μετά και τα χθεσινά πρακτικά της FED.
Η υπεραπόδοση του τραπεζικού δείκτη (περισσότερο από 20% από την 1η Δεκεμβρίου 2021) συντηρεί τον ΓΔΧΑ στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ η συσχέτισή του με τον Ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη EuroStoxx Banks έχει πλέον αυξηθεί σημαντικά.
Βραχυπρόθεσμα, δεν μπορεί να αποκλειστεί περαιτέρω άνοδο, αλλά παραμένουμε επιφυλακτικοί λόγω αυξημένης μεταβλητότητας και ευαισθησίας των αγορών στα προαναφερόμενα πτωτικά ρίσκα.
Στα σημαντικότερα μάκρο της ημέρας περιλαμβάνονται τα στοιχεία της αγοράς εργασίας και κατοικίας στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης