Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η ένταση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας θα καθορίσει την πορεία του Χ.Α. Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές

Η ένταση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας θα καθορίσει την πορεία του Χ.Α. Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές των τραπεζών, οι οποίες έχουν και τις περισσότερες ροές το τελευταίο διάστημα
Σχετικά Άρθρα

Οι εξελίξεις στο γεωπολιτικό μέτωπο αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία σημειώνουν οι αναλυτές και να κατευθύνουν τις αγορές.
Οι ΗΠΑ φοβούνται επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Το Ελληνικό Χρηματιστήριο χθες κατέγραψε σημαντική υποχώρηση ενώ σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπιο πτωτικό ξεκίνημα, εξέλιξη που θα μπορούσε να φέρει κίνηση πέριξ του χθεσινού κλεισίματος.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές των τραπεζών, οι οποίες έχουν και τις περισσότερες ροές το τελευταίο διάστημα.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι προσδοκίες για τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και οι γεωπολιτικές ανησυχίες θα συνεχίσουν να δημιουργούν ανησυχίες στους επενδυτές.

Euroxx
Περιμένουμε πως οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση.

Piraeus Securities
Περιμένουμε επιφυλακτικό άνοιγμα σήμερα καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στις διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Beta
Η γεωπολιτική ένταση αναμένεται να διατηρήσουν τη νευρικότητα στην αγορά φέρνοντας άλλη μία συνεδρίαση μεταβλητότητας και απωλειών.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 889 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 920 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 970 μονάδες.
Η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει σήμερα τον ΔΤΚ για τον Ιανουάριο.

Depolas

Η χθεσινή ανησυχία για τις γεωπολιτικές εξελίξεις πυροδότησε πωλήσεις στα χρηματιστήρια, οι οποίες ωστόσο εξαντλήθηκαν στο πρώτο μισό της συνεδρίασης.
Στον ΓΔΧΑ δεν είχαμε παραβιάσεις των εκτιμώμενων ορίων, αλλά η αυξημένη μεταβλητότητα μάλλον θα παραμείνει, γεγονός που απαιτεί αυξημένα αντανακλαστικά και επαρκή ρευστότητα.
Παράλληλα, συνεχίζεται το ράλι των ομολογιακών αποδόσεων με την ελληνική 10ετία να διαμορφώνεται στο 2,6%.
Σήμερα δημοσιεύεται η πρώτη εκτίμηση του ΑΕΠ Δ΄ τριμήνου της Ευρωζώνης και ο εγχώριος πληθωρισμός Ιανουαρίου, ενώ βαρύτητα θα δοθεί και στον δείκτη τιμών παραγωγού (Ιανουαρίου) στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης