Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πώς με παραπληροφόρηση προσπαθούν να κρατήσουν την Ελλάκτωρ πάνω από το 1,30 ευρώ

Πώς με παραπληροφόρηση προσπαθούν να κρατήσουν την Ελλάκτωρ πάνω από το 1,30 ευρώ
Μία με ομολογιακά, μία με δημόσιες προτάσεις και μία με σχήματα για Αττική Οδό προσπαθούν να κρατήσουν τη μετοχή

Ανοδικά έκλεισε σήμερα η μετοχή της Ελλάκτωρ, σε μία συνεδρίαση έντονης πτώσης λόγω του αυξημένου γεωπολιτικού κινδύνου.
Η αλήθεια είναι πως εδώ και μερικές εβδομάδες η μετοχή προσπαθεί να απομακρυνθεί από τα 1,20 ευρώ και να μη σπάσει τη συσσώρευση και παράλληλα να βρεθεί πάνω από τα 1,30 ευρώ.
Η ουσία είναι πως με διάφορους λόγους προσπαθεί να κρατηθεί η μετοχή και καμία πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται.
Αυτή η έντονη φημολογία θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως παραπληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.
Τη μία η άνοδος αποδίδεται σε πληροφορίες για έκδοση ομολογιακού δανείου, το οποία θα αντικαταστήσει μέρος του παλιού, το οποίο έχει υψηλό επιτόκιο και έτσι θα μειώσει τους τόκους που καταβάλει ο όμιλος.
Βέβαια, με τις αποδόσεις των ομολόγων να έχουν πάρει την ανηφόρα και τα εταιρικά ομόλογα στο Χ.Α. να μην έχουν ενδιαφέρον, μάλλον αυτή η ιδέα ότι μπορεί σε τέτοια εποχή η Ελλάκτωρ να δανειστεί φθηνά είναι ουτοπική.
Εγκαταλείφθηκε επομένως αυτή η πληροφόρηση και πήγαμε σε άλλη πληροφορία όπου ξένο σχήμα θα διεκδικήσει την Αττική Οδό μαζί με την Ελλάκτωρ και άρα το έσοδο αυτό που στηρίζει για χρόνια τον όμιλο δε θα χαθεί.
Η αλήθεια και εδώ είναι πως δύσκολα θα μείνει στα χέρια της Ελλάκτωρ και αν μείνει θα είναι με πολύ μικρότερο ποσοστό, ενώ και η σύμβαση θα είναι με άλλους όρους. Δύσκολα κάποια ελληνική εταιρεία μπορεί να διεκδικήσει την Αττική Οδό γιατί δεν έχει τα κεφάλαια να το κάνει.
Επομένως και εδώ μάλλον πρόκειται για παραπληροφόρηση.
Θυμίζουμε πως παλαιότερα υπήρχε η παραπληροφόρηση ότι θα γίνει δημόσια πρόταση και θα αγοραστούν οι μετοχές σε υψηλά επίπεδα κτλ κτλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης