Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Frigoglass: Οι επόμενες κινήσεις μετά την αποζημίωση για την πυρκαγιά στη Ρουμανία και το όφελος στον ισολογισμό

tags :
Frigoglass: Οι επόμενες κινήσεις μετά την αποζημίωση για την πυρκαγιά στη Ρουμανία και το όφελος στον ισολογισμό
Η εταιρεία περιμένει το επόμενο διάστημα την αποζημίωση για τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας
Σχετικά Άρθρα

Άλλα 10 εκατ. ευρώ μπαίνουν στα ταμεία της Frigoglass από το συνασφαλιστικό σχήμα το οποίο καθόρισε το ύψος της αποζημίωσης στα 42 εκατ. ευρώ για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Ρουμανία.
Ήδη είχε εισπράξει η εταιρεία 15 εκατ. ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο και μένουν άλλα 17 εκατ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα αρχίσουν να εκταμιεύονται με την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του εργοστασίου και όσο θα προχωρούν οι παραγγελίες μηχανημάτων.
Σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία η πρόοδος κατασκευής είναι εντός του στόχου και διατηρείται η εκτίμηση που είχε κάνει η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση αναφορικά με τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ήτοι για ολοκλήρωση των εργασιών στο τελευταίο τρίμηνο του 2022.

Σε ό,τι αφορά την αποζημίωση, όπως και με τα πρώτα 15 εκατ. ευρώ, έτσι και με τα επόμενα 10 εκατ. ευρώ αλλά και τα άλλα 17 εκατ. ευρώ, θα εγγράφει κέρδος η εταιρεία, αφού το εργοστάσιο που κάηκε ήταν 25 ετών και είχαν γίνει οι αποσβέσεις.
Σε όρους Net Book Value η αξία των περιουσιακών στοιχείων που καταστράφηκαν στην Ρουμανία από την πυρκαγιά ήταν 11 εκατ. ευρώ.
Όταν το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο, θα είναι ένα καινούργιο εργοστάσιο στη θέση ενός παλιού, εξέλιξη που θα βελτιώσει την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων.
Στο ερώτημα αν τα 42 εκατ. ευρώ επαρκούν, πηγές της εταιρείας ανέφεραν πως σε αυτές τις διαδικασίες προσκομίζεις στοιχεία, προσφορές μηχανημάτων κ.α. και προφανώς καλύπτουν αυτά που είχε πριν το εργοστάσιο.

Η διοίκηση έχει αποφασίσει να δημιουργήσει ένα περίπου ίδιο επομένως θα καλυφθεί.
Αν αποφάσιζε για παράδειγμα να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο με περισσότερες γραμμές παραγωγής, θα έπρεπε να καλύψει τη διαφορά με δικά της κεφάλαια.
Για τη συνέχεια, η εταιρεία περιμένει την αποζημίωση για τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς η αποζημίωση αφορά δύο σκέλη: Το πρώτο που είναι οι εγκαταστάσεις και αυτό το σκέλος ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία για 42 εκατ. ευρώ και το δεύτερο που είναι η αποζημίωση για την απώλεια εσόδων που είχε λόγω της πυρκαγιάς.
Αυτήν την περίοδο γίνονται οι συζητήσεις, χωρίς να μπορεί να δοθεί κάποια εκτίμηση για το ύψος της αποζημίωσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης