Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετική παραμένει η ψυχολογία – Το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

ΧΑ: Θετική παραμένει η ψυχολογία – Το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI. ΟΤΕ, Jumbo, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Eurobank και Alpha Bank παραμένουν στον MSCI Greece Standard
Σχετικά Άρθρα

Αν και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI δεν είχα κάποια προσθήκη ελληνικής μετοχής στον MSCI Greece Standard, αλλά ούτε και κάποια διαγραφή, οι αναλυτές εκτιμούν πως το κλίμα στο Χ.Α. θα παραμείνει καλό με τους όγκους των συναλλαγών σε υψηλά επίπεδα.
Η θετική ψυχολογία που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού θα βοηθήσουν την εγχώρια αγορά, με το βλέμμα βέβαια να στρέφεται στις ΗΠΑ και στην ανακοίνωση του πληθωρισμού, που θα μπορούσε να επηρεάσει τις αγορές.
Οι μετοχές των τραπεζών θα παραμείνουν στο επίκεντρο. 

Euroxx
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί με βελτιωμένους όγκους συναλλαγών παρά την απουσία ελληνικού ενδιαφέροντος στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπιο ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προσδοκίες για τη στάση της FED.

Beta
Η αγορά αναμένεται να ανοίξει ανοδικά αλλά με ηπιότερο ρυθμό.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στις ΗΠΑ θα βρεθούν στο επίκεντρο με τις μέσες εκτιμήσεις να περιμένουν αύξηση 7,2%.

Merit

Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 887 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 920 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 980 μονάδες.
Η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ (εκτ: 7.3%) θα δώσει τον τόνο στις αγορές.

Depolas
Αυξημένα κέρδη για τον ΓΔΧΑ καταγράφηκαν χθες αντίστοιχα με εκείνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 εβδομάδων.
Παράλληλα, δεν προέκυψε είσοδο/διαγραφή για τις ελληνικές μετοχές από τις αλλαγές στους δείκτες της MSCI, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα οδηγήσει σε αυξημένες διακυμάνσεις ΕΤΕ και ΜΠΕΛΑ, αλλά και τους υπόλοιπους τίτλους που απαρτίζουν τον Standard Index, καθώς οι εκτιμήσεις για αλλαγές ήταν αντικρουόμενες.
Για σήμερα, στο επίκεντρο θα βρεθούν τα μεγέθη του πληθωρισμού Ιανουαρίου στις ΗΠΑ με τις εκτιμήσεις να μιλούν για άνοδο σε ετήσια βάση της τάξεως του 7,2%.
Πιθανή σημαντική ανοδική απόκλιση από αυτό ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τις αγορές, και το αντίστροφο.
Στην Ελλάδα αναμένουμε σήμερα τα μεγέθη της βιομηχανικής παραγωγής Δεκεμβρίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης