Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI - Παραμένουν 6 στον Greece Standard

Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI - Παραμένουν 6 στον Greece Standard
Δεν επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που ήθελαν τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να εισέρχεται στον MSCI Greece Standard
Σχετικά Άρθρα

Χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και για μία ακόμη φορά δεν επιβεβαιώθηκαν κάποιες εκτιμήσεις που ήθελαν τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να εισέρχεται στον MSCI Greece Standard, ή τη Jumbo να διαγράφεται.
Πριν από λίγο ο οίκος ανακοίνωσε τις αλλαγές και φαίνεται πως η όποια κίνηση για είσοδο ή έξοδο θα πρέπει να μετατεθεί για τον Μάιο και την επόμενη αναδιάρθρωση.
Ο βασικός δείκτης θα συνεχίσει να περιλαμβάνει έξι μετοχές και συγκεκριμένα τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank και Alpha Bank.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η Εθνική ήταν υποψήφια για εισαγωγή, ενώ η μετοχή της Jumbo ήταν ξανά υποψήφια για διαγραφή.
Επιπλέον υπήρχαν και κάποιες πληροφορίες ξανά για τη Μυτιληναίος, χωρίς ωστόσο να μπορεί κάποια πληροφορία από όλες να επιβεβαιωθεί.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η Εθνική Τράπεζα αποτελούσε ισχυρή δυνητική προσθήκη, ωστόσο επί του παρόντος παραμένει στον δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Greece.
Η αμερικανική τράπεζα σημείωνε πως εάν προσετίθετο «θα περιμέναμε παθητική επένδυση και εισροές ύψους 142 εκατ. δολ. ή μια επίπτωση συναλλαγών 13 ημερών για την κάλυψη».
Προς εισαγωγή πρόοριζε την Εθνική και η Societe Generale, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε.
Πλέον οι πιθανές αλλαγές στους δείκτες της MSCI ίσως σημειωθούν στις 12 Μαΐου 2022 με ημερομηνία διακανονισμού 31 Μαΐου 2022.
Ένας από τους παράγοντες που θα αξιολογηθεί προφανώς είναι και οι κεφαλαιοποιήσεις, δηλαδή η συνολική χρηματιστηριακή αξία... οπότε, με τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 960 μονάδες και τον Τραπεζικό Δείκτη στις 730 μονάδες για το ορατό μέλλον μένει να δούμε αν θα πρέπει να αναμένονται αλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης